Сякаш студията предусещат предстоящия край на лятото и изведнъж се отпушиха да ни показват първи кадри от някои от най-очакваните ни филми, които ще дебютират тази година. На някои от тях им остават броени дни, докато видят бял свят за първи път – на фестивалите във Венеция и Торонто. За други ще трябва да почакаме още малко, докато дойдат широките им премиери, но определено вълнението за фестивалния сезон започва да се покачва.

Днес ще ви покажем първия пълен трейлър на Saltburn, вторият филм на Емералд Фенел, който следим от самото му начало. След като ни впечатли с Момиче с потенциал, Фенел обръща поглед към класовите различия между английската аристокрация и простолюдието. Историята на новия ѝ филм проследява Оливър, който е студент в Оксфорд и си търси социум, когато е поканен за лятото в имението Солтбърн, където живее ексцентричното богаташко семейство на състудента му Феликс.

Вижте първия трейлър сега:

В първия филм на Фенел имаше доста впечатляващо построени кадри и много се радваме да видим, че това ѝ внимание към детайла и майсторство само се изострят повече. Определено обаче сме най-любопитни за историята и как е представена покварата и упадъка сред пищността на богатството. Класовите различия не са нова тема, гледали сме я предостатъчно и дори тънките шеги, които се пускат по адрес на Оливър в този трейлър не са ни толкова интересни. Леко фантастичния елемент на ексцесиите обаче ни привлича много и нямаме търпение да разкрием всички похвати, които Фенел е използвала, за да ни разкаже историята.

Пък и този актьорски състав просто не бихме го пропуснали. Обожаваме Бари Киоган и колко му е лесно да е аутсайдер, който не се чувства на мястото си. Но не е ли прелестната Розамунд Пайк просто неповторимо квалифицирана да казва репликата „изпитвам ужас от грозота“ с най-претенциозния английски акцент на света?

Saltburn е написан и режисиран от Емералд Фенел. В главните роли са Бари Киоган, Джейкъб Елорди, Розамунд Пайк, Кери Мълиган, Ричард Е. Грант, Алисън Оливър и Арчи Мадекуе.

Премиерата ще бъде на 24 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *