Понякога научаваме за съществуването на предстоящи филми, които сякаш са правени за нас по поръчка – с любими актьори, на любими теми и направени от талантливи екипи. Знаем, че не може постоянно да се надяваме на това, но не е ли прекрасно, когато се случва?

Първото нещо, което разбрахме за филма, който ще представим днес е, че в главните роли са Сърша Ронан и Пол Мескал и автоматично не ни трябваше да знаем нищо друго. Радваме се за Мескал, който в момента е в изключително впечатляващ подем, а и сякаш си избира само интересни проекти. Вероятно е въпрос на време и той да укроти топката и да захване някоя супергеройска роля, но за момента много се радваме на всички трейлъри на разни независими проекти, които предстоят с негово участие. За Сърша Ронан пък не виждаме дори какво има да говорим – за много от нас тя е една от най-вълнуващите и талантливи актриси на поколението си, ще я гледаме във всичко и навсякъде, надяваме се за много години напред.

Общият им филм се нарича Foe и е режисиран от Гарт Дейвис, познат най-вече като режисьор на Lion, който беше номиниран за цели шест награди „Оскар“. Въпреки че не сме огромни фенове на следващия му филм Mary Magdalene, напълно вярваме, че Дейвис е обещаващ режисьор и нямаме търпение как ще се захване с тази история – част семейна драма на характери и част sci-fi.

Foe разказва за женена двойка, които живеят тих живот на отдалечена от света ферма, когато харизматичен непознат се появява в къщата им, за да им каже, че съпругът е избран за специална мисия, но и едновременно да ги разпитва за състоянието на брака им.

Вижте трейлъра сега:

Определено ни се струва, че този трейлър показва повече от сюжета, отколкото ни трябваше да знаем. Все пак обаче виждаме много потенциално интересни неща откъм тематика, която Foe ще разглежда. Цялата работа със съпругът, който отива на мисия в космоса, а на жена му се праща робот, няма как да не ни напомня на един от епизодите от последния сезон на Black Mirror, но по всичко личи, че тук фокусът ще бъде съвсем друг – върху семейните отношения, връзката с природата и човечността, вместо върху самата технология.

Foe e режисиран от Гарт Дейвис. Сценарият е адаптация от едноименния роман на Иън Рийд, като самият Рийд и Дейвис са автори на адаптирания сценарий. В главните роли са Сърша Ронан, Пол Мескал и Арън Пиер.

Филмът ще дебютира на фестивала в Ню Йорк, след което ще излезе по кината на 6 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *