Дори и да не сте кой знае колко запалени почитатели на филмите на ужасите, то няма как името на Убийствен пъзел, или Saw в оригинал, да не ви е попадало пред очите под една или друга форма. Започвайки през 2004 година, тази поредица бълваше нов филм на всеки дванадесет месеца в рамките на една и съща седмица. Така до седмата си част. След това традицията беше нарушена, но тук говорим за цели седем последователни години, в които феновете знаеха какво и кога да очакват.

Няма да се лъжем, след първите 2-3 заглавия нещата се понесоха главоломно надолу и то бързо. Дори опитът на Крис Рок да върне този загиващ франчайз от света на мъртвите, изоставяйки изцяло Saw думата в заглавието, не беше кой знае колко впечатляващ. Може би и това е една от основните причини създателите на десетия филм да са избрали един много различен подход.

Убийствен пъзел винаги е бил за своя основен антагонист Джон Креймър и, както става ясно в последвалите, силно изсмукани от пръстите продължения, за неговите… ами последователи. Джон е човекът с кауза и извратен начин да постигне целите си. Затова Убийствен пъзел X (Saw X) прави огромна крачка назад във времето и се връща към неговата най-голяма борба – тази с рака.

Вижте пълния нецензуриран трейлър, който се появи тези дни:

Тобин Бел се завръща в ролята на Креймър и, както се вижда, е в стихията си. Действието, както става ясно от описанието по-долу, ще се развива между първия и втория филм от поредицата и ще се опита да ни покаже защо Джон се превръща в това движещо от нуждата за разплата животно, което виждаме в края на живота му.

Ето малко по-подробно какво ни предстои да видим в Убийствен пъзел X:

Ситуиран между Убийствен пъзел и Убийствен пъзел 2, Убийствен пъзел X ще ни покаже един болен и отчаян от живота Джон Креймър, който се отправя на пътешествие до Мексико, за да се подложи на опасна и експериментална процедура, която да излекува изцяло рака му. В последствие открива, че цялата работа е огромна измама с цел да вземе парите на най-уязвимите. Това го кара да се върне към старите си навици, карайки лъжците да съжаляват за решенията си чрез подли, смъртоносни и изобретателни капани.

Вижте и официалния плакат на филма:

Освен Тобин Бел, Шоуни Смит се завръща като Аманда – още един фаворит на феновете на поредицата. Дали обаче този нов подход ще се окаже печеливш предстои да видим. Една лоша новина е, че зад тази десета част седят хората, отговорни за някои от най-лошите филми в поредицата, но човек никога не знае.

Убийствен пъзел X (Saw X) е режисиран от Кевин Грютерт (Убийствен пъзел VI, Убийствен пъзел 3D) по сценарий на Джош Столбърг и Пийт Голдфингър (Пъзелът, Спиралата: „Убийствен пъзел“ продължава). Компания на Тобин Бел и Шоуни Смит ще правят Рената Ваца, Паулет Хернандес, Джошуа Окамото, Октавио Хиноджоса, Стивън Бранд, Майкъл Бийч и други.

Премиерата е насрочена за 29 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. “Една лоша новина е, че зад тази десета част седят хората, отговорни за някои от най-лошите филми в поредицата, но човек никога не знае.“
    Филмът ще има успех ако зад него стои само един човек – Джеймс Уан 🙂

    1. Уан си седи вкъщи и получава тлъсти чекове от вторият филм насам за това, че е продуцент. Ако не се лъжа заедно с Лий Уанел бяха креативни консултанти по втория и третия филм, но дотам.