Дългото очакване ще приключи скоро за онези, които имат късмета да са си осигурили акредитации за фестивала във Венеция и имат достатъчно упоритост, за да се сдобият с билети за представянето на новия филм на Брадли КупърMaestro. В онлайн-пространството се появи трейлър, чиито кадри доказват майсторството на Купър и в това ново превъплъщение – особено впечатляваща е визуалната прилика, която актьорът-режисьор постига с образа на Ленард Бърнстейн.

Одата за любовната история между легендарния композитор и неговата съпруга Фелиша Монтeалегре е конструирана с изключително внимание към детайлите и със специално отношение към особеностите на времето – действието се развива в няколко десетилетия и дори този кратък трейлър свидетелства за усилията да се постигне визуална достоверност – по отношение на героите и стиловете на епохите.

Усещането за Maestro е подобно на момента, в който откриваш най-точното място в концертната зала, където можеш буквално да се разтвориш в пространството и да се оставиш на музиката да те обгърне. Очакването за пресъздаването на тази история е свързано и с очарованието от първия режисьорски филм на Брадли Купър Роди се звезда, а също и от ентусиазма, с който актьорът-режисьор зарежда работата си по филма, посветен на един от неговите вдъхновители.

Сигурни сме, че не е случаен и изборът на визия за постер на филма – грациозният женски гръб, елегантно оформената коса, перлите и вечната цигара присъстват неизменно в живота на Бърнстейн, независимо от многобройните му флиртове с други жени и мъже, а фигурата на Фелиша остава символ на тяхната забележителна връзка. Решението за частична черно-бяла визия работи като чудесна машина на времето за сюжета, а музиката, на която залага този трейлър, е от лиричната Симфония № 5 в до-диез минор, в изпълнение на Виенската филхармония.

Кери Мълиган изпълва с живот ролята на Фелиша – актриса, която се снима в телевизионни проекти в продължение на десетилетие, а през 1951 свързва съдбата си с Бърнстейн – двамата имат три деца и остават заедно до нейната смърт през 1978 година. Брадли Купър, освен изпълнител на главната роля и режисьор, пише и сценария на филма заедно с Джош Сингър, носител на „Оскар“ за Спотлайт. Останалите роли в Maestro са поверени на Мат Боумър, Мая Хоук, Сара Силвърман, Джош Хамилтън, Скот Елис, Гидиън Глик, Сам Нивола, Алекса Суинтън и Мириам Шор. Напомняме, че в екипа на продуцентите са самият Купър, Мартин Скорсезе, Стивън Спилбърг, Фред Бернър, Ейми Дърнинг и Кристи Макоско Кригер.

Независимо от факта, че премиерата на Maestro е предвидена като част от Венецианската програма, Брадли Купър е обявил, че няма да участва в каквито и да било прес-събития, свързани с популяризирането на филма, докато не се решат проблемите, поставени от гилдиите на сценаристите и актьорите в Холивуд. Maestro ще се появи в избрани киносалони, в разпространение на голям екран на 22 ноември, преди да стане достъпен до всички абонати на Netflix на 20 декември 2023 година. Очакваме отзивите от Венеция!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Мерише ми на оскари… ако не беше либералната простотия завладяла холивуд и целия западен свят…