Докато Майк Фланаган и неговата компания Intrepid Pictures подготвят своите първи проекти за новия си работодател Amazon, все още ни предстои да видим последния сериал под логото на Netflix. Този път темата е Едгар Алан По и подобно на останалите продукции, акцентът отново няма да е само върху едно произведение, а ще получим екранизации на неопределен брои разкази и стихотворения на майстора на готическия ужас.

Припомням ви, че The Fall of the House of Usher е петият проект, който Майк Фланаган разработва за Netflix. Преди това получихме чудесните The Haunting of Hill House и Midnight Mass, както и доста по-слабите The Haunting of Bly Manor и Midnight Club. Силно се надяваме лимитираният от осем серии нов сериал да попадне в първата категория.

През изминалите дни се появи кратък тийзър, с който Netflix оповестиха премиерната дата. Вижте го и вие:

The Fall of the House of Usher ще събере на едно място някои от добре познатите лица от предишните проекти на Фланаган като Карла Гуджино, Кейт Сийгъл, Хенри Томас и Анабет Гиш, но добавя и звезди като Брус Гринууд и Марк Хамил. Ето какво гласи и официалното описание на сюжета:

В тези осем епизода по произведенията на Едгар Алан По безмилостните Родерик и Маделин Ъшър са изградили имерия от богатство, привилегии и сила в лицето на компанията им Фортунато Фармасютикълс. Стари тайни започват да излизат наяве когато наследниците на династията Ъшър намират смъртта си от ръцете на тайнствена жена от младостта им.

Вижте и няколко официални снимки, както и плакат на The Fall of the House of Usher:

Ето какво споделя и Карла Гуджино, за която се предполага, че ще влезе в ролята на мистериозния „гарван”, който убива наследниците на династията Ъшър:

Това е един наистина откачен сериал в най-добрия смисъл на думата. В него ще откриете както и много мрачен хумор, така и моменти, които ще докоснат душата ви.

Режисурата на The Fall of the House of User ще бъде споделена между Майк Фланаган и Майкъл Фимогнари, като всеки ще режисира по четири епизода. В ролите ще видим Карла Гуджино, Марк Хамил, Кейт Сийгъл, Брус Гринууд, Мери Макдонъл, Карл Лъмбли, Майкъл Труко, Хенри Томъс, Ти Ниа Милър, Саманта Слоян, Анабет Гиш и много други.

Премиерата е насрочена за 12 октомври по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *