След двугодишно чакане за нас, а почти две десетилетия подготовка за Финчър, най-сетне сме на финалната права на това да видим новия му проект The Killer. И докато все още получаваме новини за филма „на час по лъжичка“ и за момента ще ви покажем само постер и първи кадър, това всъщност само ни радва – това е едно от най-очакваните заглавия тази година, можем да чакаме за рекламни материали, щом филмът все пак ще излезе.

Припомняме първо, че The Killer е завръщането на Дейвид Финчър към темата за методичните убийци, а най-хубавото е, че го прави заедно със сценариста на Седем Андрю Кевин Уокър. The Killer е адаптация на популярния френски графичен роман Le Tueur и разказва за наемен убиец, който основно прекарва времето си сам, докато наблюдава жертвите си и подготвя покушенията им. На върха на кариерата си обаче, точно когато е най-зает и търсен, той започва да развива съвест и морални угризения, които водят до цялостна ментална криза. След като в един случай почти изпуска мишената си, той започва борба срещу работодателите си и себе си, която се разпростира в преследване из целия свят.  

Любимият ни Майкъл Фасбендър ще влезе в титулярната роля на убиеца и получаваме първи поглед над облеклото на героя му. Хавайската риза и шапката от постера, който можете да видите по-долу, определено ни подсказват, че това ще бъде герой, който няма да е стандартния хиперкомпетентен наемен убиец.

Освен Фасбендър, в главните роли ще видим ненадминатата Тилда Суинтън, за чиято героиня все още нищо не се знае – лесно можем да си представим, че е един от работодателите на героя на Фасбендър, но може да бъде и единствения му близък човек. Моник Гандертън, Чарлс Парнел и Алис Хауърд също участват. Ерик Месършмид е операторът, който вече получи „Оскар“ за съвместната си работа с Финчър по Mank, а двамата работиха дълго заедно и по любимия ни Mindhunter.

The Killer ще дебютира първо на фестивала във Венеция. След това ще има лимитиран рилийз в определени кина, но всички най-сетне ще можем да му се насладим, когато излезе в Netflix на 10 ноември.

Update: Първия тийзър трейлър може да видите тук.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment