От древни времена хората си разказват истории, за да опознават света (и себе си). Киното едва на 130 години, чудесно продължава тази традиция, но най-хубавите истории, независимо от тяхната форма, се разказват под открито небе, вечер, и в добра компания. Точно тези съставки събират умело колегите от Кинематограф и Puzl CoWorking, за да предложат едно по-различно кино изживяване. Кино, в което и звездите са част от историята.

Киното на покрив е известно още като ROOFTOP CINEMA.

А защо точно там? Защото там зрителите, издигнати над градския rush, остават сами с киното и небето, което се мени непрекъснато, позволявайки всеки нюанс да бъде фон на прекрасните късометражни истории. И така, докато звездите изгреят. Целта, споделят редакторите на Кинематограф, е не само да разпуснем във вечерната хладина, но и докато гледаме, може би да погледнем нагоре.

Следващата прожекция ще е на 24 Август, от 20:30ч, а входът ще е свободен.

Препоръчваме задължително да си направите резервация, защото местата на Barter Community Hub, пространството, което ще се грижи за бара и пуканките, са ограничени.

Друг интересен момент е, че този път ще има филми от „забранената секция“ или както редакторите на Кинематограф го наричат – кино тип „люта чушка“. Това е кино с невъздържан, безмилостен, понякога фин, но понякога и подлютяващ черен хумор. Ще има смях, сълзи, обрати и шамари, но най-важното – вплитат сатиричното и смисленото, съчетавайки най-новото късо кино от българската и световна сцена. Точно това, в което Кинематограф са най-добри.

Първият акцент на вечерта е „10 стъпки да срещнеш своята 1/2“ на Ваня Бойчева, който ни въвежда в бар. Един шот текила и една солница са повод за запознанство, но колко стъпки са необходими, за да разбере Рая това ли е нейната перфектна половинка?!

Вторият акцент е „10 метра и нещо“ на Йордан Михайловски, който представя сблъсъка на един пострадал строителен работник с бруталната бюрократична машина.

В програмата са включени още филми от САЩ, Казахстан, Южна Корея, Австралия и Великобритания.

Препоръчителна резервация на 0897 066 387

Пълна програма на kinematograf.bg/programa

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *