Американската вселена на Годзила се развива повече от чудесно през изминалото десетилетие. Макар екипът ни да не беше особено очарован от последното ѝ приключение срещу могъщия Конг, то машината за пари се върти и през следващата година ще можем да очакваме още един филм от Адам Уингард, който беше отговорен и за Годзила срещу Конг.

За сметка на това в Япония нещата бяха много тихи през изминалите седем години. За последно Годзила вилня през страната на изгряващото слънце през 2016 година с Shin Godzilla. Краят на това мълчание ще настъпи тази зима с Godzilla Minus One и огромният радиоактивен гущер ще може да се разкърши отново, сеейки разруха през най-различни големи градове.

Вижте краткия тийзър, който Toho споделиха през тези дни:

Макар и да не показва кой знае какво, то се вижда най-важното – самата Годзила в кратък кадър в самия край, както и се чува оглушителният ѝ вик. Има близо половин година до премиерата и сме сигурни, че скоро ще можем да видим много по-пълен трейлър. Дотогава ще трябва да почакаме и гадаем каква ще е основната сюжетна линия на Godzilla Minus One.

Режисьор и сценарист ще е Такаши Ямазаки (Lupin III: The First), който ще е отговорен и за специалните ефекти. Действието се пази в тайна, но се вижда, че японския франчайз прави крачка назад, десетилетия преди събитията от последните филми и се фокусира върху Япония след войната и новата заплаха в лицето на Годзила.

Ето какво споделя Коджи Уеда, президент на Toho International:

Показвайки ни една следвоенна Япония, Godzilla Minus One ще представи Годзила като ужасяваща и непреодолима сила, както може да видите и от тийзъра. Идеята е страната ни, която е тотално разрушена и на колене след войната, да се изправи пред тази нова огромна заплаха, завличайки ни към „минуса”.

Вижте и официалния плакат:

Както вече споменахме, режисьор и сценарист ще е Такаши Ямазаки. Все още актьорският състав не е обявен официално.

За сметка на това се знае, че Godzilla Minus One ще дебютира по кината в Япония на 3 ноември тази година, а на 1 декември ще е премиерата и в Щатите.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *