Много харесваме Мелани Лоран и се опитваме да проследяваме голяма част от проектите ѝ – не само като актриса, но и като режисьор. Няма да пропуснем да поставим акцент и върху новия филм, чиято премиера предстои след няколко месеца по Netflix. Френското му заглавие еVoleuses (което означава „крадци“), ала стрийминг-гигантът очевидно се опасява, че това няма да е достатъчно атрактивно за широката световна общественост, която най-често реагира първосигнално на друг тип заглавия – и затова са го „прекръстили“ на Wingwomen.

В него героините на Лоран (Гадните копилета, 6 Underground, Oxygen, Зрителна измама) и на Адел Екзаркопулос (Blue Is The Warmest Color) са най-добри приятелки, които искат да направят „последен удар“ и да се оттеглят от криминалната сцена. Дали ще успеят? Това зависи от сработването с третата мацка, която се явява на нещо като интервю за работа за въпросния ключов обир. Звучи cool, а ето и как изглежда тази „завера“.

Асоциацията с Ангелите на Чарли е някак неизбежна, като се надяваме тази своеобразна френската версия + Изабел Аджани в ролята на „кръстницата“ на тези сенчести бандитски операции, да бъде по-директна, безскрупулна и изобретателна в изразните средства, както подобава на европейско кино, свикнало да следва, но и да разбива най-разнообразни клишета.

Ролята на третия член на крадливата женска банда е поверена на Манон Бреш, позната от свръхестествената ТВ поредица Mortel, а в актьорския екип на участват още Филип Катерин, Феликс Моати и др. Сценаристи на криминалния екшън са Седрик Анже, Кристоф Деланде и Жером Мюло, а с режисурата се е ангажирала самата Мелани Лоран, за която Wingwomen е седми режисьорски филм, след творби като Breathe, Tomorrow, Diving, Galveston и The Mad Women’s Ball.

Премиерата на новата обирджийска драма по Netflix е на 1 ноември 2023 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *