Признаваме си, че понякога гледаме трейлъри за предстоящи мини-сериали и се чудим откровено с какво сюжета, който ни се представя, би могъл да ни занимава за 7 – 10 часа. В други случаи пък виждаме трейлъри, които сякаш представят прекалено голяма история дори за такъв ограничен брой епизоди, а дори само ни загатват за някои от завоите на сюжета си.

Днес ще ви представим трейлъра на Изгубените цветя на Алис Харт (The Lost Flowers of Alice Hart) – адаптация на бестселъра на Холи Рингланд и продукция на Amazon. Историята се върти около Алис, чиито родители умират в пожар, когато тя е на 9 години. Заради тази трагедия, Алис трябва да отиде да живее с баба си Джун на отдалечена ферма. Във фермата обаче живеят цял куп други жени, а скритите тайни в семейството на Алис през цялото време заплашват да излязат на повърхността.

Алис е изиграна от Алиша Дебнам-Кери (Fear the Walking Dead), а в ролята на Джун влиза легендарната Сигорни Уийвър.

Вижте трейлъра сега:

Определено си личи, че задачата на Изгубените цветя на Алис Харт е доста сложна. Минисериалът иска да ни разкаже историята на момиче с трагично минало, която се оказва в особена ситуация, но едновременно с това ще се занимава и с цялостното съществуване на фермата на Джун, защо там живеят само жени и защо странят от останалото общество. Синопсисът на книгата освен това ни подсказва, че трудностите на Алис не остават само в детството ѝ, а ще видим и сюжетна нишка за любовта и опасността в живота й, когато е по-възрастна.

Централната тематична свръзка на романа и съответно сериала са цветята – чрез техните значения и тяхното отглеждане, историята се разкрива пред читателя, а самата Алис намира начин да разказва за това, което не знае как да изрази другояче. Красотата и разнообразието на дивите цветя, в комбинация с дивата австралийска пустош, ще бъдат особено приятни за гледане на екран, надяваме се – като фон на една заслужаваща си история.

Изгубените цветя на Алис Харт (The Lost Flowers of Alice Hart) е режисиран от Глендин Айвин (Penguin Bloom, Safe Harbour) и продуцентите на Big Little Lies и Nine Perfect Strangers. В ролите са Сигорни Уийвър, Алиша Дебнам-Кери, Ашър Кеди, Ла Пърсел, Франки Адамс, Алекзандър Ингланд и Чарли Викърс.

Първите три от седем епизода ще излязат в платформата Amazon Prime на 4 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *