Потяпането на Кенет Брана в света на Агата Кристи вероятно представлява предизвикателство за неговите и (със сигурност) за нейните фенове. След Убийство в Ориент Експрес и Смърт край Нил, наближава все по-сериозно времето и на третата екранизацияПризраци във Венеция (A Haunting in Venice), като този път прави впечатление експериментирането с хорър-жанра. И тъй като скептичността и рационалният поглед към реалността на Еркюл Поаро са важни за разбулването на всички възможни „мистерии“ и разкриване на убийствени дела – предлагаме ви да се вмъкнете в „обладания“ стар венециански дворец и да проследите действията на прочутия детектив.

Въпреки префърцунения акцент в английската реч на Поаро, много ни допада тоталното пренебрежение, с което произнася „Не вярвам в медиуми!“ Брана ще се появи за трети път с внушителните мустаци, които ни потресоха при първата среща с тях – и очевидно актьорът-режисьор държи на тази характерна част от образа на легендарния герой на Кристи. След толкова години май и публиката започна да свиква с тази визия, като всеки път се надява на по-сериозни предизвикателства за интелектуалния капацитет на зрителите. И за да са максимално подготвени всички – ето отново синопсиса на новия филм от поредицата „Агата Кристи“:

Действието на Призраци във Венеция се развива в прочутия град след края на Втората световна война, в специфичната атмосфера на празника на Вси светии – един ужасяващ, тайнствен случай налага появата на прочутия детектив Еркюл Поаро. Макар да се е отказал от активната си работа и да живее по собствено желание в своеобразно заточение в един от най-бляскавите и прочути градова не света, той все пак склонява да отиде на спиритически сеанс в едно от рушащите се, изпълнени с духове аристократични имения, прочути във Венеция като „palazzo“. Когато един от гостите е убит, детективът е погълнат от зловещия свят на сенки и тайни, които трябва да бъдат разкрити…

За почитателите на Мишел Йeо ще е интересно да я видят в ролята на специалистка по викане на духове, а в изпълнения с мистерии сюжет участват още героите на Кайл Алън (Rosaline), Камий Котин (Call My Agent), Джейми Дорнан (Belfast), Тина Фей (30 Rock), Джуд Хил (Belfast), Али Кхан (6 Underground), Ема Леърд (Mayor of Kingstown), Кели Рейли (Yellowstone) и Рикардо Скамарчо (Caravaggio’s Shadow). Сценарист на филма е Майкъл Грийн, по романа на Агата Кристи Празникът на Вси светии (Hallowe’en Party), режисьор е Кенет Брана.

Премиерата на Призраци във Венеция (A Haunting in Venice) е на 15 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *