Миналата година гледахме Елвис и си мислехме, че нямаме нужда да знаем нищо повече за живота на легендарния певец поне за момента. Когато обаче любимите ни A24 ни предлагат нов прочит на историята, този път обаче не фокусирайки се върху Краля, а върху Присила Пресли, интересът ни отново се покачва.

Новият филм на студиото се нарича просто Priscilla и е адаптация на мемоара на Присила Пресли Elvis and Me, публикуван през 1985 г. Режисьор е София Копола, която е и автор на адаптирания сценарий.

Priscilla ще се занимава с една от най-иконичните любовни истории на музикалния свят – от запознанството между Елвис и Присила, когато той вече е звезда, а тя е на 14 години, през неговата военна служба, до тежките моменти на несигурност в средата на повсеместна слава. Докато в Елвис на Баз Лурман видяхме част от тези моменти, те първо бяха показани изцяло от гледната точка на Елвис, второ бяха там основно, за да ни покажат други аспекти от неговия характер. Тук цялостно историята ще се фокусира върху преживяванията на Присила като част от тази връзка, но и като човек извън нея.

В главните роли ще видим Кейли Спейни (Bad Times at the El Royale, Pacific Rim: Uprising) и Джейкъб Елорди (Euphoria).  

Вижте първия кратичък тийзър:

Дори и от толкова кратка реклама си личи, че Priscilla ще заложи основно на чувствеността и естетиката, които заобикалят двойката и разликата между публичните и личните им моменти. Любопитни сме да видим особено Присила в по-младите ѝ години и предполагаме, че там ще бъде голяма част от фокуса, щом единствената реплика, избрана да се появи в този тийзър е „Няма ли хубави момчета в училището ти?“

Смятаме, че София Копола е най-подходящият режисьор за такова начинание. От една страна, тя чудесно разбира комплексността на женските персонажи и никога не се е притеснявала да ги изследва в пълната им картина – добрите и лошите страни. Освен това обаче, тя има уникален поглед към това какво е да си млада жена в светлината на прожекторите и публичното внимание да е насочено към теб, не заради постиженията ти, а заради това кои са близките ти. Подозираме, че този филм ще е интересен най-вече като портрет на жена в необикновени обстоятелства, а не като поредната биография на някой, за когото вече знаем практически всичко.

Priscilla е режисиран от София Копола (Обречени да умрат, Изгубени в превода, Измамените), която адаптира сценария от биографията Elvis and Me на Присила Пресли и Сандра Хармън. В главните роли са Кейли Спейни и Джейкъб Елорди.

Широката премиера на филма се очаква през октомври, но по всяка вероятност първите прожекции ще бъдат на фестивала във Венеция, който започва на 30 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *