Само месец след като имахме възможност да зърнем за първи път „лъвиците“ от специалните служби в новата история на Тейлър Шеридан и си припомнихме впечатляващия успех на Sicario, чиито сценарист е Шеридан, в мрежата вече има и първи тийзър на Special Ops: Lioness, в който жени с желязна воля прилагат уменията си в разузнавателни и антитерористични акции. В тази нова поредица на Paramount+ Зоуи Салдана ръководи операцията „Лъвицата“, а в ролята на неин ЦРУ-началник влиза Никол Кидман.

Вижте тийзъра сега.

Каквото и да си говорим, ситуациите, в които са поставени героите на тази история, са супер-напечени и решенията, които те трябва да взимат, могат да се окажат със съдбоносни последици – операцията под прикритие, в която основно действащо лице е героинята на Лайла Де Оливейра като млад агент „на терен“, е свързана с внедряване в глобална терористична мрежа, финансирана от влиятелни финансови фигури. Освен нейната пряка шефка, чиято роля е връчена на Салдана, над главите им са още директната връзка между разузнавателната агенция на САЩ и спец-програмата – стилната и непоклатима героиня на Никол Кидман, както и други ръководни фигури – например държавния секретар (Морган Фрийман) и заместник-директора на ЦРУ (Майкъл Кели).

Обръщаме отново внимание на един интересен акцент, който бе представен при първия поглед от Vanity Fair – всяка от силните жени в представлява различно поколение в секретната програма – новото попълнение тепърва започва да свиква със задачите, които й се поставят; героинята на Салдана е в проекта отдавна – видяла е много, притежава завидна опитност и може да контролира развитието на мисиите, да взема решения на момента и ръководи агентите; героинята на Кидман, винаги хладнокръвна, изпълнена със самообладание и сила, е още по-опитна и се справя със задачата да се пребори с администрацията в Белия дом и да гарантира живота на секретната програма.

Останалите роли са поверени на Дейв Анейбъл, Джил Уагнър, ЛаМоника Гарет, Джеймс Джордан, Остин Хибърт, Джона Уортън, Стефани Нур, Хана Лов Лейнър, Сам Асгари, както и Мартин Донован.

Въпреки разнообразието от теми и времеви епохи, в които се „гмурва“, Тейлър Шеридан умело жонглира с проектите си и очевидно умее да разпределя творческата си енергия – паралелно с рокадите около Yellowstone и развитието на разклоненията му, той разработва Special Ops: Lioness като автор и изпълнителен продуцент, като тази организационна отговорност той споделя със Салдана, Кидман, Дейвид С. Глейсър, Рон Бъркъл, Боб Яри, Дейвид Хъткин, Джил Уагнър, Гейър Козински, Майкъл Малоун и Джон Хилкоут.

Продуценти на амбициозния проект са MTV Entertainment Studios и 101 Studios, а премиерата на Special Ops: Lioness се очаква поParamount+ на 23 юли – след малко повече от месец. Пригответе се за нов хит на Шеридан – така прогнозират специалистите и в случая ние сме склонни да им се доверим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *