Показателно е, когато за някой филм, месец-два преди премиерата му, вече изгледали един куп трейлъри, пишем отделна новина по повод някакъв (единичен) рекламен материал. Това означа, че имаме голям интерес към конкретния проект, както и че има нещо любопитно около осъществяването на продукцията. Едва ли е изненада, че Опенхаймер (Oppenheimer) попада точно в тази категория – принципно очакваме с нетърпение всеки филм на Кристофър Нолан, а в случая имаме и изключително интересна история, както и забележителна визуална и техническа презентация, каквато не сме виждали до момента.

Става дума за впечатляващата визия на Опенхаймер, коятое реализирана от Нолан и номинирания за „Оскар“ оператор Хойте ван Хойтема (Дюнкерк, НЕ!) изцяло с IMAX камери, като за първи път в историята се използва черно-бяла, 65 мм. IMAX лента, създадена специално за филма. Именно това е основният акцент в Shooting For IMAX фийчърета, който е във фокуса на настоящата ни новина и който разкрива изключително интересни подробности за продукцията и ни надъхва още повече за самия филм. Вижте го.

Без коментар сме – видеото говори само за себе си. Нямаме търпение да идва юли. Само ще припомним, че Опенхаймер е адаптация на наградената с „Пулицър“ книга Опенхаймер – Американският Прометей на Кай Бърд и Мартин Шъруини разказва интригуващата история на иконичния Дж. Робърт Опенхаймер – полемичния американски физик, ръководител на проект „Манхатън“, в рамките на който е създадена първата атомната бомба. Филмът се фокусира върху турбулентния личен живот на Опенхаймер, ролята му в проекта, последвалото му обявяване за строг международен контрол върху ядреното оръжие и превръщането му в една от най-знаковите жертви на антикомунистическата истерия в САЩ.

Вижте и един IMAX постер.

Режисьор и сценарист на Опенхаймер (Oppenheimer) е Кристофър Нолан (Мементо, Престиж, Черният рицар, Генезис), който е и продуцент, заедно с дългогодишната си партньорка Ема Томас. В ролите са Килиън Мърфи, Емили Блънт, Робърт Дауни Джуниър, Мат Деймън, Флорънс Пю, Рами Малек, Бени Сафди, Гари Олдман, Джош Хартнет, Дейн ДеХаан, Олдън Ерънрайк, Джак Куейд, Дейвид Кръмхолц, Матю Модийн и др.

Премиерата e на 21 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *