Едно от най-обсъжданите и хвалени заглавия от изминалия фестивал в Сънданс беше хорърът Talk to Me на известните с изключително популярния си YouTube канал RackaRacka братя Дани и Майкъл Филипо. Ние не останахме особено впечатлени нито от „премиса“, нито от първия трейлър, но все пак очакваме филма с интерес – първо, защото е на А24, които имат впечатляващо резюме по отношение на хорърите (а и не само) и второ, защото почти всички са единодушни, че той е изключително ефектен и оригинален, при все че сюжетът и темите му са твърде добре познати на жанра.

Припомняме, че в центъра на историята на Talk to Me е младата студентка Миа (София Уайлд), която наскоро е загубила своята майка. Тя решава да се включи в популярна сред връстниците си игра, при която участникът стиска балсамирана ръка, изрича „магическите думи – talk to me” и остава призрака на мъртъв човек да обладае тялото им за деветдесет секунди. Нещата обаче се объркват и Миа бързо попада в кошмар, който може да коства душата и живота ѝ.

От вчера в интернет се намира нов трейлър на филма, вижте дали ще ви спечели!  

Този трейлър ни хареса една идея повече от предишния, но пък създава впечатление за абсолютно генеричен тийн хорър. Както казахме в началото обаче, огромна част от ревютата за филма свидетелстват, че въпреки познатите тропи, Talk to Me е отличен и има с какво да ни изненада. Няма как да не се сетим за трейлъра на Кухия човек, който беше в същия стил и загатваше за поредното жанрово клише за „Някой-си мен“, но в крайна сметка филмът нямаше нищо общо и сега е едно от любимите ни жанрови заглавия от последните години. Надяваме се и с Talk to Me да стане така.

За финал ви предлагаме официалния синопсис, а веднага след него ще откриете и един нов постер.

Викането на духове се е превърнало в най-новата мания по младежките купони и на годишнината от смъртта на майка си, тийнейджърката Миа (Софи Уайлд) е твърдо решена да се разсее с това обещание за свръхестествено преживяване. Когато нейните приятели се събират за поредния неконтролируем сеанс с мистериозна балсамирана ръка, която обещава директна връзка със света на духовете, те не са подготвени за последствията от нарушаването на правилата, осъществявайки продължителен контакт. С рухването на границата между световете, все повече страховити свръхестествени видения започват да тормозят Миа и тя се втурва да поправи ужасяващите щети, преди да са станали необратими.

Режисьори на Talk to Me са братята Дани и Майкъл Филипо, по сценарий на Дани Филипо и Бил Хинзман, по идея на Дейли Пиърсън. В ролите ще видим София Уайлд, Миранда Ото, Александра Йенсен, Джо Бърд, Отис Джанджи, Алексанрия Стефансен, Маркъс Джонсън, Зои Теракъс и др.

Премиерата е на 28 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *