Очакваме Biosphere с нетърпение, тъй като попада в една от най-любимите ни категории – камерна история с жанров привкус, реализирана от добър творчески екип, в случая включващ актьорското присъствие на Стърлинг К. Браун и добре известния на феновете на независимото кино Марк Дуплас, който е и в ролята на сценарист, заедно с правещата режисьорския си дебют Мел Еслин. В допълнение, филмът получи и изключително положителни отзиви от фестивала в Торонто, което допълнително засилва интереса ни.

Biosphere разказва за дългогодишните близки приятели (brothers from another mother) Били (Браун) и Рей (Дуплас), които се оказват последните хора на Земята. Оцеляването им се дължи най-вече благодарение на Рей – брилянтен учен, който е създал персонализираната биосфера, която те наричат дом, оборудвана с всичко необходимо за поддържане на живот на една обречена планета. Когато популацията на рибите, които са основният им източник на протеин, започва да намалява, мъжете се оказват изправени пред зловещо бъдеще. Но животът все още може да намери начин…

Вижте новия трейлър.

Всички гледали Biosphere са категорични, че е много трудно да кажеш за какво точно става дума във филма, без да издадеш твърде много от мистерията, но ни уверяват, че нито горният синопсис, нито двата трейлъра – предишният и новият по-горе, могат да се приемат за спойлърски. Обещанията са, че историята става по-странна и отива отвъд това, което виждаме в рекламните материали. Нямаме търпение.

Режисьор на Biosphere е Мел Еслин (The One I Love, Lamb, Humpday). Тя е и съсценарист на филма заедно с Марк Дуплас, който влиза в една от двете главни роли – в другата му партнира Стърлинг К. Браун.

Премиерата е на 7 юли – в кината и на VOD.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Мега зле. Някой, на когото му е харесал да ми обясни положителните ревюта, моля.