Apple TV изкараха поредният впечатляващо изглеждащ трейлър на поредната им амбициозна телевизионна продукция, в която очевидно са вкарали пари и талант. След всичките им успехи и интересни начинания до сега, вече се обръщаме с доверие и интерес към всеки техен проект и започваме да очакваме все повече.

Този път става дума за адаптация на бестселъра Уроци по химия (Lessons in Chemistry) на Бони Гармъс. Историята разказва за Елизабет Зот, брилянтен учен, която обаче живее през 50-те и 60-те години на миналия век, когато жените имат само две задачи – да изглеждат добре и да седят в кухнята, но в никой случай да не работят в лаборатории наравно с мъжете. Уволнена от мечтаната си научна работа, Елизабет приема позиция като водеща на хитово кулинарно предаване, което обаче създава революция, защото тя започва да учи жените не само на рецепти.

В главната роля влиза носителката на „Оскар“ Бри Ларсън. Вижте първия тийзър сега:

По всичко личи, че от гледна точка на продукцията Apple отново са се справили впечатляващо – епохата е доведена до екрана перфектно, не просто с костюмите, но и с приглушените пастелени цветове, които обвързваме точно с живота в Америка през този период. Смятаме и че Бри Ларсън е изключително подходяща за тази роля – едновременно достатъчно красива, че да може с увереност да се впише в идеала за жена от този период, но и с точния характер, че да ѝ вярваме, че ще разбива патриархата.

Надяваме се само сериалът вярно да е адаптирал лекия комедиен тон, с който книгата е най-известна и хвалена. В това отношение смятаме, че може да имаме доверие на шоурънъра – шесткратно номинирания за „Еми“ Лий Айзенбърг, познат като създател на WeCrashed и сценарист на The Office.

Ето го и официалния синопсис на книгата:

Разочарована химичка се оказва начело на готварско шоу, което предизвиква революция. Добре дошли в 60-те, където единственият арсенал от пособия, с които разполагат жените, често се ограничават до кухнята, а там Елизабет Зот е във вихъра си. Така – ястие след ястие – тя променя статуквото.

Уроци по химия (Lessons in Chemistry) е създаден от Лий Айзенбърг по романа на Бони Гармъс. В главните роли са Бри Ларсън, Люис Пулман, Ажа Наоми Кинг, Стефани Кьониг, Кевин Съсман, Патрик Уокър и Томас Ман.

Сериалът ще излезе по-късно тази година, но точна премиерна дата за момента не е обявена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Chemistry and love – a delicate art
    ‘Supper at six’ – with plenty of heart

    She looks good – and has a story to tell
    Ready to have us all under her spell
    A girl, a woman, a lady – we knew nothing about
    She does it with a smile and … gone is every doubt