Five Nights at Freddy’s, който ще се появи у нас под заглавието Нощна смяна във „Фреди“, използва за основа хорър игра, в която играчът влиза в ролята на нощен пазач с една проста задача – да оцелее. Началото на поредицата е поставено през 2014 година и до ден днешен има над дузина основни и spin-off заглавия към колекцията си. Последната и най-актуална игра се появява в края на 2021 година и носи заглавието Five Nights at Freddy’s: Security Breach.

Какво е подтикнало Blumhouse да изберат точно това заглавие за адаптиране, можем само да гадаем. Макар бързо растящият интерес и добрите продажби да са доста солидна причина. Все пак филмът вече е факт и студиото, в сътрудничество с Universal, показаха първия тийзър и плакат. Очаква се той да дебютира едновременно по големите екрани, както и по стрийминг услугата Peacock.

Вижте и кратката реклама:

Незапознатите с историята на играта много лесно могат да направят съпоставка с появилия се преди няколко години Willy’s Wonderland с Никълъс Кейдж, който имаше много сходна идея.

Джош Хътчерсън (Игрите на глада, Ultraman) влиза в ролята на нощния пазач Майк, чийто живот е изпълнен с множество проблеми. Той започва работа в титулярното заведение Freddy Fazbear’s Pizza, но още през първата си смяна разбира, че нещо не е наред с аниматронните кукли, които са забавлявали посетителите в миналото. Това, което изглежда като безгрижна работа, се превръща в борба за оцеляване.

Припомняме ви, че Нощна смяна във „Фреди“ премина през сериозна турбуленция през последните осем години от своето обявяване до крайния резултат, който ще можем да видим през есента. Един от режисьорите, имащи желание да превърнат нощните кошмари във филмова реалност, беше Крис Кълъмбъс. Знаейки неговия стил на режисура, със сигурност щяхме да гледаме коренно различен филм. Освен това правата, първоначалното закупени от Warner Bros., се прехвърлят в Blumhouse през 2017 година, което поне гарантира по-сериозен подход към изходния хорър материал. Самите кукли ще са дело на студиото на Джим Хенсън, което също е добра новина.

Вижте и няколко плаката:

Нощна смяна във „Фреди“ (Five Nights at Freddy’s) е режисиран от Ема Тами (Blood Moon), която е и сценарист заедно със Сет Кудбак и създателя на поредицата Скот Каутон. В ролите ще видим Джош Хътчерсън, Матю Лилард, Елизабет Лали, Кат Конър Стърлинг, Пайпър Рубио, Мери Стюарт Мастерсън и други.

Премиерата е насрочена за 27 октомври тази година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *