Всички знаем колко важен е вторият филм за един режисьор, особено ако първият му е бил успешен. Точно затова сме любопитни какво ще ни предложи като следваща стъпка Яна Титова, чийто дебют Доза щастие беше най-малкото адекватен. Новият ѝ проект, който предстои да излезе на екран в края на тази година, е озаглавен Диада и ще „разглежда редица теми и проблеми от света на тийнейджърите“.

Диада се фокусира върху историята на Дида, 16-годишно момиче, което живее в малък град и има голяма мечта – да замине при майка си в Америка, където да учи рисуване. Животът ѝ се преобръща, когато разбира, че разполага с броени часове, за да се доближи до целта си. Дори и най-добрата ѝ приятелка не може да помогне, а проблемите в училище правят задачата още по-сложна.

Вижте първия тийзър на филма.

Както казахме, Доза щастие беше адекватен филм, но един от плюсовете му беше, че стъпва върху добра основа – биографичната книга на Весела Тотева. Любопитно ни е дали сега, без подобен първоизточник, Яна Титова, която е и сценарист на Диада, ще може да предложи комплексна и силна, емоционална история. За отговора на този въпрос ще трябва да почакаме, защото трейлърите на родните ни продукции не са никак показателни за самите филми. Те принципно са трагични, но това е друга тема.  

Отбелязваме, че в ролята на Дида влиза Маргарита Стойкова, която е позната от сериала Татковци и е популярен YouTube влогър, а като приятелката ѝ Ива ще видим Петра Църноречка, ученичка в Националното музикално училище в София.

Режисьор и сценарист на Диада е Яна Титова (Доза щастие). В ролите, освен Маргарита Стойкова и Петра Църноречка, влизат още Иван Бърнев, Силвия Лулчева, Стоян Дойчев, Ирмена Чичикова, Цветан Алексиев, Васил Бинев, Жаклин Георгиева и др. Оператор е Мартин Балкански, а продуценти са Ваня Райнова, Александър Алексиев и Ники Стоичков.

Премиерата е предвидена за тази есен.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *