В момента всички мисли на кинажии от цял свят са насочени към Кан и е супер-подходящо точно сега да добавиш акценти в бъдещите си творчески планове, особено ако се казваш Джони Деп и си едно от главните действащи лица в откриващия филм! Не сме споделяли скоро ъпдейти по повод желанието на Деп да екранизира пиесата на Данис Макинтайър Modigliani – снимките са се изместили от пролетта за есента на 2023 и ще се случат в Будапеща, а проектът ще бъде представен на пазара в Кан от разпространителите The Veterans.

„Горещите“ новини са свързани с актьорите, на които Джони Деп като режисьор ще се довери за разказването на тази история – това са италианската звезда Рикардо Скамарчо (The Best of Youth, Loro, John Wick Chapter 2), когото ще видим в ролята на Амедео Модиляни; носителят на награда „Сезар“ Пиер Нини (Yves Saint Laurent, Франц на Франсоа Озон), а също и легендата Ал Пачино.

Адаптацията на пиесата е подготвена от Йежи и Мари Кромоловски, а действието се развива в рамките на 48 часа в Париж през 1916 година. Безизходицата, в която се оказва прочутият художник, го принуждава да прекрати заниманията си с творчество, ала срещата с богат колекционер на творби на изкуството може да стане причина за кардинална промяна…

Рикардо Скамарчо, Пиер Нини и Ал Пачино

Modigliani е поредното сътрудничество на продуцента Бари Навиди с Ал Пачино – двамата са работили по The Merchant Of Venice (2004), Wilde Salomé (2011) и Salomé (2013). Деп и IN.2 (Jeanne du Barry) си делят продуцентските отговорности с Навиди, който споделя:

Това е момент от живота на Модиляни – пресъздадени са терзанията на един артист, който не получава заслужено признание. От много години аз и Ал се опитваме да осъществим този проект. Сега това се случва с изключителен актьорски екип и творческа визия за реализацията, която – благодарение на Джони в ролята на директор – ще осъществи нашата дълго преследвана мечта.

Никола Пекорини (The Legend of Don Quixote) е оператор на Modigliani, Андрю Сандърс и Джон Беърд са художници, на Пени Роуз (Pirates of the Caribbean) са поверени костюмите на героите, за кастинга отговаря Шарън Хауърд-Фийлд (Merchant of Venice). Ще очакваме с нетърпение още новини, както и отзиви след премиерата на Jeanne du Barry в Кан.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Яко е, щом всички „кинажии“ са заинтересовани. Ама си преглеждайте публикациите, преди да ги поставяте….