С приближаването на фестивала в Кан малко по малко започват да излизат първи кадри от много проекти, от които страшно много се интересуваме – първо, защото са на някои от любимите ни артисти, но и защото неминуемо това ще бъдат някои от филмите, за които ще говорим в края на годината с наградния сезон. Един от тях е May December на Тод Хейнс.

Както вече сме споделяли, May December е с две от любимите ни актриси в главните роли – Натали Портман и Джулиан Мур. Историята се върти около актриса, която отива да живее за кратко с женена двойка, станали фокус на таблоиден скандал години по-рано, когато са се оженили, заради огромната си възрастова разлика. Портман ще изиграе актрисата искаща да опознае реалната жена (Мур), женена за 23-години по-млад мъж, която се подготвя да изпрати децата си в колеж. Динамиката в семейството започва да се променя по неочаквани начини, заради външния наблюдател между тях и те отново се изправят срещу историята на запознанството си, когато жената е била учителка.

Невъзможно е да се избяга от неестествения, почти призрачен вид на Джулиан Мур в тази снимка и любопитния поглед на Натали Портман, гледйки я в огледалото. Подозираме, че ще видим Мур като жена, която вероятно прекалява с вниманието към външния си вид, но и която няма намерение да се извинява за изборите си. Портман по-скоро подозираме, че ще бъде актриса, която се опитва да не съди хората около себе си, но го прави неумишлено.

Във всеки случай, ако сме сигурни в едно, то е, че Тод Хейнс ни е представял истински шедьоври, занимавайки се с женски персонажи. Нямаме съмнение, че той е построил филм, в който ще опознаем двете сложни личности, а и вероятно ще ни покаже нюансиран и комплексен поглед към ситуация, за която много хора имат външно мнение, но не успяват да стигнат до същината й.

May December е режисиран от Тод Хейнс (Carol, I’m Not There), по сценарий на Сами Бърч. В главните роли са Натали Портман, Джулиан Мур, Чарлс Мелтън, Пайпър Курда, Елизабет Ю и Гейбриъл Чънг.

Широка премиера за момента не е обявена, но първи реакции ще има след дебюта на филма в Кан.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *