Дългоочакваният нов филм на Тод Хейнс May December направи дебюта си в Кан преди няколко дни и получи толкова силни ревюта, че практически гарантирано ще бъде част от разговора, когато дойде следващия награден сезон. Покрай премиерата Хейнс разговаря с много журналисти, които го подпитват и за „бъдещите му творчески планове“ и успяваме да разберем за цели два предстоящи проекта, което само може да ни радва.

Започваме обаче от May December – филма с Натали Потман и Джулиан Мур. Припомняме, че историята се върти около актриса (Портман), която отива да опознае жена (Мур), която преди години е била в центъра на таблоиден скандал. Жената се е оженила за много по-млад мъж, с когото е имала връзка от тийнейджърските му години и дори е лежала в затвора заради това. Двойката са се изместили да живеят тихо в отдалечено градче, но пристигането на актрисата повдига отдавна заровени въпроси обратно на повърхността.

Netflix купиха правата за разпространение на филма в старомоден търг след премиерата в Кан за 11 млн. долара, което ни радва, защото вероятно значи, че ще можем да го гледаме в деня, в който излезе навсякъде. След премиерата се появи и първи кратък клип, който ни показва Портман, Мур и Чарлс Мелтън в ролята на съпруга й.

Още по-добрите новини са, че изглежда няма да трябва да чакаме години, за да видим следващ проект на Тод Хейнс. Докато той изглежда все още има намерение да работи по Fever с Мишел Уилямс, сякаш на преден план излиза нов филм, за който той пише оригинален сценарий заедно с Джон Реймънд по история, която лично Хоакин Финикс му е представил. Финикс, естествено, ще поеме главната роля в сюжета, който проследява гей любовна история през 30-те години в Лос Анджелис.

Имайки предвид каква магия направи Хейнс с Руни Мара и Кейт Бланшет в предишната му queer любовна история Каръл, пък и с ненадминатите качества на Хоакин Финикс като актьор, абсолютно нямаме търпение и за този проект. Неговите снимки се очаква да започнат в началото на 2024 г. и със сигурност ще се оглеждаме за повече подробности в идните месеци.

Но все още не сме приключили! Оказва се, че досега изброените актьорски величия не са достатъчни и Хейнс подготвя и телевизионен проект за HBO с голямата ни любимка Кейт Уинслет. Тази колаборация изглежда е най-далечна и за нея не се знае нищо – дали е Trust, за който вече знаем, че Уинслет ще продуцира за HBO или съвсем друг проект – предстои да разберем. Във всеки случай, те заедно с HBO вече са работили по Mildred Pearce, така че качеството е практически гарантирано.

Тод Хейнс е един от режисьорите, чието всяко начинание ни вълнува и винаги е повод на много дискусии (и обикновено награди и номинации), така че със сигурност ще продължаваме да следим всеки от неговите предстоящи проекти.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *