Обикновено е по-трудно да си представим предстояща комедия само по обявения сюжет – комедийният тайминг и химия между хората са много по-важни в този жанр, отколкото само историята да звучи интересно. Все пак смятаме, че с талантливи хора пред и зад камера можем да разчитаме, че филмът ще бъде добре направен, а колко ще работи като комедия, това вече е друг въпрос.

Проектът, за който ще разкажем днес, се нарича The Invite и всъщност е вдъхновен от испанския филм на Сеск Гай Sentimental от 2020 г. Историята проследява женена двойка – Анджела и Джо, които са отегчени в 15-годишния си брак. В опит да разведри нещата, Анджела кани странната и шумна съседската двойка Кейла и Шейн на вечеря. В това Джо вижда възможност да се оплаче от данданията, която те вдигат всекидневно, но Кейла и Шейн обаче имат съвсем друга цел – да поканят съседите си на седмичната им оргия.

Веднага виждаме от къде в този сюжет ще идва голяма част от комедията – от неразбирането, от различните очаквания, от секс препратките, които едните ще правят, а другите няма да осъзнават. Междусъседските отношения и без това са сложни, камо ли пък ако към тях се принесе и едностранен интерес към оргии.

Смятаме, че актьорският екип, нает за този проект, е повече от обещаващ. В ролите на Анджела и Джо ще видим Ейми Адамс и Пол Ръд, които веднага си представяме като семейна двойка, които не са супер щастливи в момента, но им трябва малко, за да преоткрият искрата помежду си. И двамата са безобразно чаровни по отделно, искаме да ги видим женени. В ролята на Кейла пък ще видим Теса Томпсън и остава само да разберем кой актьор ще допълни тази четворка като поеме ролята на Шейн.

Сценарият на филма е написан от Рашида Джоунс и Уил Маккормак, което е новата им колаборация след Celeste and Jesse Forever. Режисьорските длъжности пък ще си разделят дуото Валъри Фарис и Джонатан Дейтън, чиято предишна работа по Little Miss Sunshine и Battle of the Sexes ни показва, че те отлично знаят как да правят ансамблови комедии, в които героите и техните характери са по-важни от хилядите шеги.

Премиерна дата за момента не е обявена, но е сигурно, че ще е през 2024г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *