Дни след като Firebrand дебютира на фестивала в Кан, разбираме за следващия проект, с който режисьора Карим Айнуз ще се захване. И докато първоначалните отзиви от ривиерата не са блестящи, ние все пак оставаме оптимистично настроени и ще искаме да видим както Firebrand, така и следващия проект на бразилеца.

Новият му филм ще се нарича Rosebushpruning и ще бъде римейк на класическия италиански филм Юмруци в джобовете (I pugni in tasca) – дебюта на Марко Белокио от 1965 г. Филмът се занимава с млад мъж с тежки ментални проблеми и пристъпи, който решава да вземе насилствени мерки в опита си да оттърве дисфункционалното си семейство от разнообразните им болести. Адаптираният сценарий ще бъде написан от Ефтимис Филипу, когото познаваме от брилянтните му колаборации с любимия ни Йоргос Лантимос Кучешки зъб, Омарът и Убийството на свещения елен.

Карим Айнуз

Вълнуващ млад екип вече се е съгласил да участва в Rosebushpruning. Джош ОКонър, най-добре познат като младия принц Чарлс в The Crown, ще поеме главната роля. Към филма се включват още Кристен Стюарт, която от години прави само интересни и обмислени избори, на които трябва да се обръща внимание, и Ел Фанинг, която винаги ни впечатлява, най-вече с ролята си на Екатерина Велика в The Great, където е просто … ами, велика.

Ето какво казва Айнуз за филма:

Юмруци в джоба, невероятният дебют на Марко Белокио, излиза преди повече от 50 години и оказва огромно влияние върху италианското кино и разказването на истории по онова време. Развълнуван съм да работя заедно с Ефтимис Филипу, за да се върнем към тази иконична творба и да създадем съвременна метафора за смъртта на традиционното патриархално семейство, която се надявам да бъде едновременно прочувствена и провокативна. Сбъдната мечта е, че ще работим с такъв динамичен ансамбъл актьори, на които се възхищавам отдавна, за да доведем тази експлозивна адаптация до днешната публика.

За момента начална дата на снимките не е обявена. Предвид невероятно талантливият екип, който се заема с тази любопитна задача, със сигурност ще следим за новини около проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *