Няма спор, че напоследък филмите на Гай Ричи са меко казано неравни. Човекът обаче е в невероятно продуктивна фаза в момента, работи като машина, а дори и в произведенията му, които в крайна сметка не харесваме, обикновено все пак виждаме елементите, които го правят толкова интересен режисьор. Явно е, че е в серия и се забавлява, при това с правенето на собствените си филми, каквито той иска, така че не можем да не обръщаме внимание на поредния проект, който ще започне да снима съвсем скоро.

Очевидно е също така, че Ричи добре се е спогодил с последните си колаборатори и иска да работи отново с тях. Въпреки че ние все още не сме имали възможност да го видим, в САЩ вече излезе The Covenant с Джейк Джиленхол, който получава изненадващо силни отзиви. Преди няколко седмици приключиха пък снимките на The Ministry of Ungentlemanly Warfare, където в главните роли са Хенри Кавил и Ейса Гонсалес. Тримата актьори са се съгласили да участват и в новия филм на Ричи, който започва снимки още това лято.

Новият проект все още си няма официално заглавие, но е промотиран неизненадващо като високобюджетен екшън, който разказва за двама специалисти по извличане на хора от трудни ситуации, които трябва да направят план да измъкнат известна преговаряща. Звучи точно като типа смътен екшън сценарий с възможности за много експлозии и гърмежи, каквито Гай Ричи обикновено пише, какъвто е случаят и тук.

Ето какво казва той самия за проекта:

Получава се нещо специално, когато работиш заедно със същите партньори редовно. Развивате начин на комуникация и доверие, които позволяват на всички да показват най-доброто от себе си. Джейк, Хенри и Ейса са безумно талантливи, отдадени и ангажиращи актьори. Това ще бъде филм, изпълнен с екшън, който е едновременно интелектуално стимулиращ и физически въодушевяващ.

Няма как да не сме леко скептични към твърдениеето за „интелектуално стимулиращ“, признаваме си. Въпреки това виждаме как този филм спокойно може да бъде по-скоро от калибъра на Джентълмените, отколкото Операция Форчън – в Операция Форчън нямаше никой с харизма и актьорски способности, който да изнесе филма. Тук има поне двама души, които знаем, че го могат – вече са го правили много пъти.

Гай Ричи ще режисира собствения си сценарий и ще продуцира заедно с Айвън Аткинсън и Джон Фрийдбърг. Снимките започват това лято в Испания и ще се оглеждаме за още новини.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *