Помните ли, че Джеймс Манголд ще снима филм за Боб Дилън и е ангажирал Тимъти Шаламе за главната роля?! Точно след премиерата на Индиана Джоунс и реликвата на съдбата в Кан е време за ъпдейт по темата – след като режисьорът премина по червения килим, заедно със своя звезден екип и легендарния носител на една от тазгодишните почетни „Златни палми“, Манголд вече може да се концентрира върху следващите си високопрофилни проекти.

Новият филм, посветен на творчеството и търсенията на Дилън, ще носи заглавието A Complete Unknown, а по време на традиционните поредици от интервюта в Кан режисьорът е споделил, че Searchlight на Disney правят всичко възможно той да се чувства като у дома си по отношение на работния процес и е обявил, че Бенедикт Къмбърбач е приел предложената му роля във филма.

Британският актьор ще влезе в образа на един от вдъхновителите и своеобразен ментор на Боб Дилън – американският музикант Пит Сийгър, който притежава активна гражданска позиция и я изразява в песните си в продължение на няколко десетилетия в средата на ХХ век. Самият Сийгър е един от първите поддръжници на Дилън и неговото творчество. И тъй като познаваме добре способностите на Къмбърбач, не се съмняваме в силния стълб, който Манголд си е осигурил с неговото участие в тази важна за развитието на сюжета (и самия Дилън!) роля.

Безспорно, най-сложната задача има Шаламе – никак няма да му е лесно да се превърне в Боб Дилън, който лично ще го наблюдава от продуцентския стол зад камерата! Във филма ще участват още Моника Барбаро – в ролята на популярната американска фолк-певица, активист и борец за правата на човека Джоан Бейз, както и Ел Фанинг – в ролята на съчинена от авторите на филма любовница на Дилън.

Фокусът на историята в A Complete Unknown очевидно ще попадне върху младия Дилън и влиянията, които оказват различни творци върху неговото развитие през 60-те години. Ако питате нас – това е доста разумен ход, като се има предвид колко уникално беше творението на Тод Хейнс от 2007 година I’m Not There, в което ролята на Дилън си поделиха Крисчън Бейл, Хийт Леджър, Ричард Гиър, Бен Уишоу, Маркъс Карл Франклин и гениалната Кейт Бланшет!

Ще очакваме още новини, свързани с този супер-интригуващ проект. И пожелаваме честит рожден ден на легендарния Боб Дилън, който утре ще навърши 82 години!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. като става въпрос за Манголд, май първите отзиви за Индито му
    не са такива на каквито тайничко (и още по-тайничко, след трейлъра)
    се надявахме…