Малко над две години изминаха от премиерата на последния филм от успешната MonsterVerse филмова вселена на Legendary Pictures Годзила срещу Конг. Поради тази причина студиото е решило, че е време да сложи край на мълчанието и да представи новото заглавие на следващата глава от поредицата. Става дума за Godzilla x Kong: The New Empire, който отново ще изправи двете титулярни чудовища едно срещу друго.

Припомняме ви, че това ще е петият филм от MonsterVerse вселената, следвайки предишните заглавия в лицето на Годзила, Конг: Островът на черепа, Годзила: Кралят на чудовищата и Годзила срещу Конг. На режисьорския стол на Godzilla x Kong: The New Empire за втори път ще застане Адам Уингард, а сценарият ще е дело на Саймън Барет. Двамата имат много успешни (и не толкова) сътрудничества през годините и явно добре се сработват заедно. Филмографията им включва филми като You’re Next, Blair Witch, A Horrible Way to Die, сегменти в първите две V/H/S антологии и други.

Вижте и новото лого, което ще краси Godzilla x Kong: The New Empire при премиерата му следващата година:

На този етап няма информация за сюжета, но Ребека Хол, Брайън Тайри Хенри и Кайли Хотъл ще се завърнат за продължението. Към тях ще се присъединят Дан Стивънс, Фала Чен и Рейчъл Хаус, но техните роли не са известни все още. Новият филм трябва да дебютира по кината на 15 март следващата година, което значи, че много скоро ще получим повече от нужното. Ако рекламната кампания протече по начина, по който се развиха нещата при Годзила срещу Конг, то ще бъдем погребани под тв спотове и плакати.

Ето какво сподели Адам Уингард миналата година по случай бъдещи филми, което може само да ни кара да гадаем в каква посока са избрали да поемат сега:

Мисля, че има още интересни истории, които да покажем с отправната точка, която избрахме в Годзила срещу Конг и кухата Земя. Това е предисторията на нашата планета. Времената, в които са се появили и са живели Титаните. Разкриваме част от мистерията, но ми се иска да успеем и да разгадаем тази мистерия. Да отнесем нещата до следващото ниво.

Това все пак няма да е единственият проект от MonsterVerse вселената, който трябва да се появи в близкото бъдеще. Apple TV+ работят усилено по сериал, които ще се фокусира върху работата на организацията Монарх, а също така се разработва и аниме по Skull Island. Със сигурност ни очакват още много срещи с Кинг Конг и Годзила.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *