Повече от две години не бяхме чували нищо за анимационния сериал на Amblin Entertainment и Warner Bros. Gremlins: Secrets of the Mogwai, който се явява предистория на култовите филми на Джо Данте Гремлини. За щастие, проектът бавно, но сигурно се е движил към финалната права, която, както се оказва, ще е след точно един месец.

Gremlins: Secrets of the Mogwai ще ни пренесе през двадесетте години на миналия век в Шанхай и ще разкаже историята на младия Сам Уинг и неговата първа среща с Гизмо. Припомняме ви, ако случайно това име не ви говори нищо, че това е възрастният собственик на магазина от първия филм, който продава могуая на бащата на Били.

Ето какво можем да очакваме от сериала, който ще бъде с продължителност от около половин час на серия:

Гремлините никога не са имали за цел да бъдат сериозни или кой знае колко страшни филми, а анимацията очевидно е насочена към по-малките зрители. Изглежда пъстро, като включва и всички елементи на филмите, а именно лошите зелени могуаи и наподобяващия плюшена играчка Гизмо. Едва ли е нужно повече, за да постигне сравнителен успех сред децата.

Ето и официалното описание на Gremlins: Secrets of the Mogwai:

Младият и наивен Сам обединява сили с крадлата Ел, за да помогне на малкия могуай Гизмо да стигне до семейството си. Те се отправят на опасно пътешествие през китайската провинция, сблъсквайки се с най-разнообразни създания от местния фолклор. По пътя си те ще бъдат преследвани от жесток и безскрупулен английски индустриалист, който владее черна магия и е готов на всичко, за да открие тайното съкровище на могуаите.

Gremlins: Secrets of the Mogwai е по сценарий на Це Чун, който е и изпълнителен продуцент. Ролите озвучават Минг На-Уен, Джеймс Хонг, Б. Д. Уонг, Айзък Уанг, Ей Джей Лакаскио, Габриел Грийн, Матю Рис, Сандра О, Джордж Такей и други. Зак Галиган, който изпълни ролята на Били в двата филма на Джо Данте, също ще има роля в сериала.

Премиерата ще бъде по Max (както е новото име на HBO Max) на 23 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *