Дори и само като странични наблюдатели, имаме чувството, че избутването на Светкавицата (The Flash) до екрана отне на някого направо супергеройски усилия. В крайна сметка обаче филмът, колкото и да не ни се вярваше, все пак ще излезе и всъщност ще сложи финал на досегашния вариант на кино вселената на DC – факт (макар и не единственият), който вероятно обрече предишните два филма от вселената на пълна липса на интерес от публиката.

Припомняме, че Светкавицата на Андрес Мушети ще разкже всеизвестната комиксова сюжетна линия „Flashpoint”, в която Бари Алън (Езра Милър) чупи мултивселената, в опита си да се върне назад във времето, за да спаси родителите си – майка му, която е убита и баща му, който е арестуван за убийството. Във версията на събитията, която ще видим тук, Бари осъзнава как е прецакал нещата, Генерал Зод се завръща, супергерои няма, а той трябва да убеди пенсиониран герой и затворник от Криптон да му помогнат, макар че не са тези, на които първоначално е разчитал.

Вижте новия трейлър сега:

Като цяло вече сме на етапа, в който очакваме много повече от супергеройските си филми, освен непроследими CGI бъркотии, които просто да ни заливат с действие, което така или иначе не можем да възприемем. Но все пак завръщането на Майкъл Кийтън в иконичната му версия на Батман е нещо, от което не може да не ни трепне сърцето и е практически единствената причина, заради която имаме една идея по-високи очаквания за Светкавицата.

Мултивселенски приключения сме виждали вече достатъчно. Комедията от различните версии на героите и трагедията от необмислените последствия на действията им – всичко това са теми, които просто вече сме изследвали в този жанр и ако ни се представят по този безобразно изглеждащ начин, няма как да имаме много интерес. Затова пак ще повторим. Поне Майкъл Кийтън е тук, а както той сам обича да казва – той е Батман.

Режисьор на Светкавицата (The Flash) е Андрес Мушети (Мама, То) по сценарий на Кристина Ходсън (Birds of Prey, Batgirl). В главните роли са Езра Милър, Саша Кейл, Киърси Клемънс, Рон Ливингстън, Марибел Верду, Майкъл Кийтън, Бен Афлек, Майкъл Шанън, Антие Трауе и др.

Премиерата е на 16 юни 2023.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Филмът ще е поне на нивото на последните два за Отмъстителите, убеден съм.
    Кийтън е най-великият Батман и всеки, който се афишира като фен на DC и предпочита утайката на рийвс или мотоциклетения на Нолън, е за клане.

    1. До Alejuve:

      Щот… твойта.
      Утайка мръшава.

    2. ехаааа супер.. ще има ебание.. ама искаме до кръв….