Имаме любими артисти, които ни карат да чакаме нетърпеливо понякога с години между отделните им проекти (към теб гледаме, безгрешни Дейвид Финчър). За голямо наше щастие обаче, Пол Шрейдър не е от тях – в дните около премиерата на The Card Counter разбрахме за следващия му филм, а сега, само месец до премиерата на Master Gardener, научаваме и за нов проект на иконичния сценарист-режисьор

Следващият филм на Пол Шрейдър ще го съюзи отново с Ричард Гиър, цели 43 години след Американско жиголо. Новият им филм ще бъде адаптация на романа Foregone на Ръсел Банкс, публикуван през 2021 г. За Шрейдър това ще бъде втора адаптация по роман на починалият по-рано тази година Банкс, след Affliction от 1997 г.

Foregone e предпоследният публикуван роман на Банкс и разказва историята на Лио Файф, известен документалист, живеещ в Канада, където е избягал от Щатите през 60-те, за да избегне конскрипция във Виетнамската война. Когато е в последните стадии на смъртоносната си диагноза, Файф привиква един от отдадените си ученици, за да направят документален филм за живота му. Ученикът предполага, че това ще бъдат последните лекции на уважавания преподавател, а всъщност Файф иска да признае всичките си прегрешения и всички начини, по които е наранявал хората през живота си, от смъртния си одър.

Веднага става ясно защо този сюжет е заинтригува Шрейдър – той обожава да ни запознава с герои, борещи се с миналото си, чиито тъмни тайни са ги поглъщали прекалено дълго. Неговите персонажи, особено в последните години, често не търсят прошка или изкупление, а просто начин да приемат собствените си провали, какъвто именно подозираме, че ще бъде и този герой.

Лесно можем да си представим Ричард Гиър в тази роля и даже сме доста развълнувани да го видим в този проект. Едно, че вече знаем, че двамата с Шрейдър могат да правят истински впечатляващо кино заедно, но също така – просто от доста време не сме имали възможност да видим Гиър в сериозен филм на сериозен режисьор и ще се радваме Foregone да ни даде тази възможност отново.

Премиерна дата, естествено, за момента не е обявена, но имайки предвид темпото, с което работи Пол Шрейдър, спокойно можем да се надяваме на още новини около проекта преди края на годината. Със сигурност ще следим внимателно за всякакво развитие около Foregone, както и за двата други евентуални бъдещи филма на Шрейдър, за които за момента има само слухове, и ще ги споделяме своевременно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. О, неподражаемия стил НИЕ… Гочева в ролята на Николай II-ри. Ние, народът… Не бе, не сте оригинални, смешни сте. Минаха десетилетия от 90-те и сп. Егоист, тъпи ли сте, инфантилни, смотани?

    Поздрави на Гиър апропо. От Далай Лама Да ти смукна педофилския език