Три пъти – за щастие! Както вече знаем, Хенри Кавил се отказва от продълженията на Вещерът (The Witcher), като основната причина е несъгласието му с творческия подход към телевизионната поредица в сравнение с литературната основа. Всеизвестно е, че той е фен на Анджей Сапковски и абсолютно ни е ясно, че ако продуцентският екип има различни представи за развитието на следващите сезони, Кавил просто ще предаде меча и ролята на следващия избраник. За последно ще го видим като Гералд от Ривия в предстоящия трети сезон, който Netflix предвиждат да пуснат през лятото.

Ето и първият тийзър трейлър, в който доминира страхът от неизвестното и на публиката се напомня кои са основните действащи лица в сюжета:

Съвсем не си представяме как Лиъм Хемсуърт ще обикаля из мрачните реалности на тази прочута поредица, за да търси и убива чудовища – не сме го засичали отдавна на екран, пък и нямаме вдъхновяващи спомени от предишните му роли. Доста рискован е ходът на Netflix да направят подобна замяна не само защото Кавил и Хемсуърт не могат д се сравняват по… мускули, а и защото феновете на Вещерът първоначално бяха супер-скептични по отношение на участието на самия Кавил, но след появата на сериала в стрийминг платформата стана ясно, че тази адаптация бързо придоби популярност и лесно се превърна в една от най-гледаните поредици. Може би зрителите бяха привлечени от познатото име (все пак – бивш Супермен) и впоследствие възприеха именно невъзмутимата твърдост на Хенри Кавил в ролята на Гералд…

Обръщаме внимание и на официалния синопсис на сезон 3 от поредицата, в който ще проследим предизвикателствата пред (все още) познатия образ:

Сериалът, създаден по книгите-бестселъри на Анджей Сапковски, проследява пътешествията на Гералд през Континента, който преследва всякакви зли свръхестествени същества в мрака на нощта. Заедно с могъщата магьосница Йенифър и принцеса Сири, тримата се превръщат в странно семейство и успяват да се спасят от магове, крале и чудовища, чиято главна цел е да заловят Сири…

Шоурънър и изпълнителен продуцент на Вещерът (The Witcher) е Лорън Шмид Хисрич, а в ролите са Хенри Кавил (Гералд), Аня Шалотра (Йенифер), Фрея Алън (Сири), Джой Батей (Джаскиър), Ким Бодниа (Весемир), Пол Бълиън (Ламбърт), Аджоа Андо (Ненеке), Греъм Мактавиш (Дийкстра), както и Саймън Калоу, Лиз Кар, Крис Фултън, Каси Клер, Кевин Дойл и др. 

Завръщането на Вещерът е в две части това лято – първата половина на трети сезон ще се появи в Netflix на 29 юни, а следващите епизоди, оформени като втора част на трети сезон, ще са в стрийминг-платформата от 27 юли 2023.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Очаквам да е на ниво. Предисторията беше зле, въпреки че харесвам такива филми, едвам е догледах.