Четвъртата част от приключенията на Джон Уик излезе по кината и се оказа повече от успешна в боксофиса, което беше очаквано предвид популярността на поредицата и изключително радушното ѝ приемане от страна както на феновете, така и на критиката. И ако досега са съществували някакви съмнения, дали публиката все още е на страната на Джон Уик и дали ще има интерес към подготвяните редица продължения и странични проекти, развиващи се в света на безкомпромисния убиец, то Джон Уик 4 със сигурност слага край на всякакви чуденки.

Така, докато свистенето на куршумите от новия филм все още не е стихнало, получаваме първи поглед към spin-off сериала The Continental, който ще бъде предистория на филмите и ще се развива в Ню Йорк през 1970-те. Както подсказва заглавието, историята ще се върти около хотел Континентал и неговото място в обществото на убийците, което ни радва доста, имайки предвид, че едното нещо в тази поредица, което оценяваме толкова, колкото безупречно снимания и хореографиран екшън, е комплексния свят, който филмите продължават да изграждат.

Хотел Континентал винаги е бил в основата на този свят – мястото, където убийците пристигат, идентифицират се и плащат със златни монети и където им е забранено да убиват. Сигурно има и други правила – предстои да разберем.

Визията е страхотна, няма как иначе, щяхме да сме дълбоко притеснени, ако не беше. Радва ни това, че едновременно със стилизирания екшън, който си е запазена марка на поредицата, виждаме силна отдаденост към епохата на действието, което във визуално отношение също ще е много важно. Освен това веднага си признаваме, че много се зарадвахме, когато разбрахме, че The Continental наистина ще бъде минисериал – само 3 епизода. Като големи фенове на поредицата Джон Уик, дълбоко вярваме, че потапянето в този свят трябва да бъде в модерация, мистерията да се запази и да не се прекалява напълно с разтегляне на локуми. Три епизода обаче ни се виждат като чудесна дължина.

Ето го и официалният синопсис:

Трите части на The Continental ще изследват началото на иконичния хотел за убийци през очите и действията на младия Уинстън Скот, когато той е привлечен в ада на Ню Йорк през 70-те и миналото, което е той е мислел, че е оставил зад себе си. Уинстън поема по смъртоносен път през мистериозния свят на хотела в плашещ опит да завземе мястото, където в бъдеще ще установи царството си.

The Continental е написан от Грег Куулидж, Шон Симънс и Кърк Уорд. В главните роли са Колин Уудел, Мел Гибсън, Мишел Прада, Бен Робсън, Кейти Макграт и Юбер Пон-Ду Жур.

Премиерата на сериала ще бъзе през септември в платформата Peacock.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Много добре изглежда и много ми се иска да видя младия Джон Уик

    1. Младият Джон Уик няма да присъства изобщо в този мини-сериал,който е за младия Уинстън.
      Джон Уик ще се появи в другият spinoff сериал „Ballerina“

    2. Балерината е филм, а не сериал.

    3. Правилно, X-Force -грешката е моя. Балерината ще е филм,в който Ана де Армас ще развява баджаци&пищаци