Много хора оплакват състоянието на съвременното Холивудско кино, заради това, че се правят само еднотипни филми. Трендове обаче винаги е имало – краят на 80-те и особено 90-те години например бяха известни с множеството еротични психологически трилъри, един от най-известните от които и до ден днешен си остава Фатално привличане (Fatal Attraction). А какво прави Холивуд с известните си филми – прави им римейкове.

Споменавали сме вече, че предстои цял мини-сериал, базиран на класиката на Ейдриън Лайн, където в ролите на Майкъл Дъглас и Глен Клоуз този път ще видим съответно Джошуа Джаксън и Лизи Каплан. Въпреки че никога не са ни били някакви особени любимци, всъщност виждаме защо двамата актьори са сполучлив избор за тези роли. Джаксън е може би най-известен в последните години с образа си на неверен съпруг в The Affair – чудно резюме за ролята му тук. Каплан пък изгря в сериала Masters of Sex, където трябваше да изиграе героиня, която е много на „ти“ със собствената си сексуалност – с една дума, вече сме гледали и двамата в подобни роли и знаем, че ги владеят.

Въпреки че подозираме, че всички са наясно, набързо припомняме, че във Фатално привличане от 1987 г., мъж с уж перфектен живот попада в тежка ситуация, след като жената, с която има мимолетна афера за една нощ, започва да преследва него и семейството му. Новият сериал хваща тази концепция, но добавя любопитен обрат – от самото начало се знае, че любовницата вече е мъртва, а мъжът е в затвора за убийството й, макар че твърди, че не го е извършил.

Вижте трейлъра сега:

Заинтригувани сме най-вече защото първоначалните ни прогнози всъщност не се оказаха верни. Подозирахме, че осъвременен вариант на Фатално привличане директно ще влезе в морални обяснения за това кой е прав и кой е крив. И докато вероятно тук отношението на разказа към героите ще бъде различно, заради променените с годините културни норми, всъщност ни се струва, че рекламираното осъвременяване е по-скоро от жанрова гледна точка – ако една тема доминира Холивуд (и особено стрийминга) в момента почти колкото супергероите, то това със сигурност са „true crime“ историите. Затова и не се учудваме, че тук няма да има директен римейк на еротичния трилър, въпреки че елементите му са там, а той ще бъде смесен с криминална история и навръзване на това какво е станало преди много години.

Идеята, че историята ще се развива в две отделни паралелни времеви линии – тази на аферата и 15 години след това, ни звучи достатъчно любопитно, че да дадем на Фатално привличане поне първоначален шанс.

Фатално привличане (Fatal Attraction) е написан от Алекзандра Кънингхам, която е и шоурънър. В главните роли са Лизи Каплан, Джошуа Джаксън, Аманда Пийт, Тоби Хус, Браян Гудман, Алиса Джирелс и Рино Уилсън.

Първият от осемте епизода ще дебютира на 30 април в платформата Paramount+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *