Преди няколко години Netflix имаха сериозен успех по време на наградния сезон с Ma Rainey’s Black Bottom. Разбира се, тогава обстоятелствата около скорошната трагична смърт на Чадуик Боузман вероятно имаха влияние върху интереса към филма, въпреки че неговата роля си заслужаваше вниманието така или иначе. Филмът беше адаптация на пиеса на Оугъст Уилсън, чиято друга известна творба – Fences, също беше превърната във филм и пося голям успех в наградния сезон няколко години по-рано. Сега Netflix ще се опитат отново да се доверят на тази вече доказана формула.

Стрийминг гиганта ще екранизира пиесата The Piano Lesson, като главните роли са поверени на Самюел Л. Джаксън и Джон Дейвид Уошингтън. Двамата играха в продължение на месеци пиесата на Бродуей като интересното е, че това е втория път, в който тя е поставяна на сцена – в предишната итерация по-младия Самюел Л. Джаксън е играел ролята, която в момента се изпълнява от Джон Дейвид Уошингтън. Втората постановка е най-успешното възраждане и най-успешната адаптация на пиеса на Оугъст Уилсън в историята на Бродуей, така че интерес със сигурност има.

Историята разказва за семейство през 30-те години в Питсбърг, които трябва да решат какво да правят със семейната си реликва – пиано, което е издълбано с декорациите на техен поробен прародител. Семейството се сблъсква над въпросите дали да продаде пианото като ценна реликва и да гради с него богатството си или да пази спомена чист за поколенията.

Семейството е основната тема на пиесата, заради което предполагаме и че подхожда, адаптацията да е практически „семеен бизнес“. Режисурата ще бъде поета от Майкъл Уошингтън, братът на Джон Дейвид, а продуцент е Дензъл Уошингтън.

Останалите роли ще бъдат поети от Рей Фишър (Justice League), Даниел Дедуайлър (Till), Майкъл Потс (Ma Rainey’s Black Bottom) и Кори Хокинс (Straight Outta Compton).

За момента премиерна дата не е обявена, но имайки предвид, че почти със сигурност The Piano Lesson ще бъде филм, който ще се бори за награди, ще се оглеждаме за още новини чак есента, а не бихме се изненадали, ако дори остане за сезон 2024. Със сигурност ще следим развитието на проекта внимателно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *