Когато световете на музиката и киното се срещнат, почитателите им ликуват. И въпреки прекомерно дългия подготвителен период и непрестанните промени, които се налагаха с времето, настоящият творчески екип на филмовата адаптация на Wicked работи усърдно, за да се изпълни обещанието премиерата на първата част от този прочут мюзикъл да излезе на екран в края на 2024 г.

След стопирането на много проекти през пандемичната 2020 година, Стивън Долдри се отказва от режисиране на историята за колежанските години на прочутите вещици от света на Оз и на негово място няколко месеца по-късно застъпва Джон М. Чу, добре познат на публиката с филми като Зрителна измама 2, Crazy Rich Asians и Във висините, по мюзикъла на Лин-Мануел Миранда. След като вече става прекалено късно оригиналните актриси от бродуейската версия на мюзикъла – Идина Мензел и Кристин Ченоует да изиграят ролите съответно на Елфаба (която се превръща в Злата вещица от Запада, позната от приключенията на Дороти в страната на Оз) и Глинда (бъдещата Добра вещица от Севера), идва ред на талантливите Синтия Ериво и Ариана Гранде да поемат сериозната задача да пресъздадат двете прочути и доста интересни героини, станали любими на театралната публика в Ню Йорк, Лондон, Чикаго, Сан Франциско, Лос Анджелис, Германия и Япония.

Първия поглед към актрисите в образ не предлага много детайли, но пък дава представа за автентичната атмосфера, в която е пренесено действието от творческия екип на бъдещия филм.

Авторите на мюзикъла от 2003 г. Уини Холцман и Стивън Шварц, които го създават по едноименната книга на Грегъри МагуайърWicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West“, са единодушни с режисьора на бъдещия филм Джон М. Чу, че е необходимо историята да бъде разделена на две части и дори ще напишат една или две нови песни, за да могат да включат всички важни детайли от сюжета и да не осакатят драматургично творбата си. Както е известно, главните теми в нея са за приемането на различните, осъзнаването на личния потенциал, развиването на възможностите, здравословната конкуренция между амбициозни млади хора, изпратени на обучение в интернат и шанса всяка от бъдещите вещици да поеме по пътя си в търсене на истината и на справедливост. С особено нетърпение ще очакваме любимия ни Джеф Голдблум, който е поел ролята на лъжливия Магьосник от Оз със специфични диктаторски наклонности (подозираме, че ще е нещо като лудия The Grandmaster в Тор: Рагнарок).

Снимките на Wicked продължават и в момента – след студийните сесии в Sky Studios в Елстрий, Великобритания, стартирали в края на миналата година, в момента работата по продукцията тече на открито в Бъкингамшър, югоизточна Англия. Премиерата на Wicked: Part One е планирана за 27 ноември 2024, а втората част трябва да излезе около коледните празници на 2025 г.

За всички, които не са имали шанса да видят мюзикъла на живо, предлагаме едно изпълнение на Ариана Гранде, заедно с което са монтирани кадри от оригиналния бродуейски екип, с изпълнителките на двете главни роли – Мензел и Ченоует.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Както е известно, главните теми в нея са за приемането на различните, осъзнаването на личния потенциал, развиването на възможностите, здравословната конкуренция между амбициозни млади хора……

    И тук се приключи с интереса към този филм.