Добри новини за всички, които очакват с нетърпение най-новия исторически епос на Ридли СкотНаполеон (доскоро известен като Kitbag), защото ще имат възможност да му се насладят на големия екран, където е мястото на подобни амбициозни продукции. Apple обявиха, че преди да се появи на стрийминг платформата им, филмът, който ще събере Скот и Хоакин Финикс за първи  от Гладиатор насам, ще има разпространение по кината от 22 ноември, точно навреме за наградния сезон.

Както подсказва новото заглавие, Наполеон ще разкаже историята на един от най-великите главнокомандващи в историята – Наполеон Бонапарт (Финикс). Освен че ще пресъздаде някои от най-важните му битки, филмът ще разкрие подробности и за турбулентните отношения на Бонапарт с първата му съпруга и голяма любов – Жозефин дьо Боарне (Ванеса Кърби), която е неспособна да дари императора с наследник. 

Наред с обявяването на премиерната дата, Apple представиха и първата официална снимка от Наполеон, на която (в тон с историческото и епично естеството на филма) виждаме Хокин Финикс като Бонапарт да се впуска в битка, заобиколен от свитата си.

Две неща искаме да отбележим тук. Първо, да, последните няколко филма на Ридли Скот бяха (най-малкото) далеч от идеални, но смятаме, че Наполеон има потенциал да извади най-доброто от режисьора и имаме надежди, че той отново може да ни предложи нещо, което да е на нивото на по-старите му проекти. Второто е, евала на Apple, че инвестират над един милиард долара във филми, които ще дебютират първо в кината, преди да се появят на стрийминг. Наред с Наполеон, част от останалите им заглавия са Killers of the Flower Moon на Мартин Скорсезе с Леонардо ДиКаприо, Argylle на Маю Вон с Хенри Кавил и Ghosted на Декстър Флечър с Крис Еванс и Ана де Армас. Стискаме палци и Netflix да се отпуснат повечко с киноразпространението.

Режисьор на Наполеон (Napoleon) е Ридли Скот (Дуелистите, Гладиатор, Небесно царство, Последният дуел), по сценарий на Дейвид Скарпа (Денят, в който Земята спряВсички пари на света). В ролите са Хоакин Финикс, Ванеса Кърби, Тахар Рахим, Бен Майлс, Людивин Сание, Матю Нийдъм, Юсеф Керкур, Фил Корнуел, Едуард Филипонат, Пол Рис, Джон Холингуърт, Гавин Спукс, Иън МакНийс и др.

Премиерата по кината е на 22 ноември, а малко по-късно филмът ще се появи и на Apple TV+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *