От 2018 насам светът сякаш става все по-мрачен. Човешката цивилизация бе разтърсена от пандемии, войни и филми като Шазам 2. Така… не искаме да звучим като конспиративни теоретици, но има едно нещо, което в нашите очи обединява всички тези събития по доста подозрителен начин – липсата на Падингтън! От последното му приключение на големия екран в Paddington 2 изминаха болезнени пет години, през които отсъствието на неговата любезност и доброта, сервирани със сандвич с мармалад, остави света ни една степен по-празен.

Сега Studiocanal официално обявиха, че чакането приключи и надеждата се завръща. Третият филм от поредицата, наречен Paddington in Peru, ще започне снимки този юли месец, като детайли за сюжета на този етап са оскъдни. Предполагаме, че Бен Уишоу ще се завърне като гласа на мечето, а и очакваме да видим отново семейство Браун (Хю Боневил и Сали Хокинс), но друга информация за актьорския състав засега няма. Летвата определено е висока, имайки предвид силата на поддържащите роли в тези филми (очакванията ни са особено високи след Хю Грант и Брендан Глийсън във втора част), така че очакваме скоро да видим имената на някои легендарни британски актьори в този каст.

Единствената ни тревога е, че Пол Кинг, който толкова съвършено се справи със режисьорските задачи при първите два филма, този път няма да се завърне в същата позиция. За сметка на това Paddington in Peru ще бъде пълнометражният дебют на Дугал Уилсън, който вече има богато портфолио с реклами и музикални клипове. Не искаме да сме твърде скептични към новобранеца-режисьор, който би могъл да се докаже като достоен избор, но тук определено има риск за провал. И все пак Кинг все още е замесен във филма не само като продуцент, но и като колаборатор в историята, заедно със Саймън Фарнаби и Марк Бъртън. Сценарият ще бъде дело на Бъртън, Джон Фостър и Джеймс Ламонт.

Както заглавието намеква, тук можем да очакваме да видим завръщането на Падингтън в родното му място – „deepest, darkest Peru“. Всъщност не ни трябва да знаем повече за сюжета от това. Заглавието от само себе си намеква достатъчно възможни сюжетни линии, които биха могли да докоснат сърцата ни. След като чухме тези новини, ще чакаме завръщането на най-любимата ни мечка като лъч надежда в края на мрачния тунел. Да се надяваме, че това ще бъде възможно най-скоро.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *