Трудно е за вярване, че след първия тийзър на Peter Pan & Wendy отново обръщаме внимание на тази поредна, абсолютно ненужна игрална версия на една от анимационните класики на Disney, но се надявахме, че любимият ни Дейвид Лоуъри ще успее да извърши чудо и ще ни предложи нещо поне на нивото на режисирания от него Драконът, моят приятел, който също беше адаптация на Disney анимация. Надежди, които са окончателно попарени от дебютиралия преди броени дни пълен трейлър на филма.   

Peter Pan & Wendy е вдъхновен от анимационния филм Питър Пан на Disney от 1953 г. и от изключително популярните творби (пиесата от 1904 г. и романа от 1911 г.) на шотландския драматург Джеймс Матю Бари. В центъра на историята е младото момиче Уенди Дарлинг, която се страхува да напусне дома си и която среща Питър Пан – момче, което отказва да порасне. Заедно с двамата си братя, малката фея Тинкърбел и Питър, Уенди тръгва на пътешествие до магическия свят на Невърленд. Там тя се среща със злия капитан Хук и се отправя на вълнуващо и опасно приключение, което ще промени живота ѝ завинаги   

Вижте новия трейлър.

Визуално откриваме няколко доста приятни приказни момента, които си представяме, че ако бяхме деца, щяха да ни се отразят прекрасно, но приятното усещане, което те ни създават, е туширано от кофти кастинга и доста, доста лошата актьорска игра от страна на всички, включително и Джуд Лоу, когото ни е жал да гледаме. Но докато той поне се прави на картен, Питър и Уенди са… без коментар.

Определено, всичко видяно като реклами до този момент за Peter Pan & Wendy не ни допада, но (колкото да и не ни се иска) все пак ще стискаме палци филмът да е успешен, за да може после Дейвид Лоуъри спокойно да си прави неговите си проекти, като звучащия доста любопитно Mother Mary с Ан Хатауей.

Режисьор на Peter Pan & Wendy е Дейвид Лоуъри (Драконът, моят приятел, Ain’t Them Bodies Saints, Призрачна история, The Old Man & the Gun, The Green Knight), който е и сценарист заедно с Тоби Холбрукс (Драконът, моят приятел). В ролите са Александър Молони, Евър Андерсън, Джуд Лоу, Яра Шахиди, Джошуа Пикъринг, Джакоби Джуп, Джим Гафигън, Алън Тудик, Моли Паркър, Алиса Уапанатак и др,

Премиерата е на 28 април по Disney+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *