Лука Гуаданино продължава да ни впечатлява с всяко едно от произведенията си, заради което и нашето нетърпение продължава да върлува за всеки един от новите му проекти. Остават само няколко месеца докато видим новия му филм Challengers, а сега насочваме поглед към (вероятно) следващия му проект, който ще излезе най-скоро – адаптация на Сбъркан (Queer) на Уилиям Бъроуз. Това ще бъде пореден опит за екранизиране на Сбъркан, след тази на Стив Бушеми, която се разпадна преди повече от десет години.

Сбъркан е новела, която Бъроуз е написал през 50-те, но е публикувана чак през 1985 г. и се смята за своеобразно продължение на Junkie и духовен предшественик на най-известната му творба – Голият обяд. Историята проследява наркозависимият Уилиям Лий, който е фиктивна репрезентация на самия автор. Сюжетът проследява Лий и неговият сложен, социално затруднен живот в Мексико Сити, където той се хваща на случайни работи и се влюбва в младия офицер от флота Алертън, а след това се отправя на пътешествие из Южна Америка в търсене на легендарното халюциногенно вещество Йаге.

Както обикновено, Лука Гуаданино се е заканил да работи с впечатляващ актьорски състав, на върха на който е Даниел Крейг, който ще поеме ролята на Лий. Харесваме да гледаме Крейг в роли, които са възможно най-далеч от Бонд и той очевидно обожава да ни ги предоставя – от Вади ножовете на Райън Джонсън, през Късметът на Логан на Содърбърг и до великата реклама на водка на Тайка Уайтити, Крейг ни впечатлява отново и отново със смелите си и разнообразни избори. Може никога да не е бил най-впечатляващият актьор, но отдадеността му към идиосинкратични и нестандартни роли определено ни кара да се вълнуваме от кариерата му.

За поддържащите персонажи роли Гуаданино отново е наел много интересен състав. Ролята на Алертън ще бъде заета от Дрю Старки, звезда на Netflix сериала Outer Banks, а останалите роли са поети от прелестната Лесли Манвил, Джейсън Шуорцман и Хенри Зага.

До момента Лука Гуаданино не ни е разочаровал истински, особено с адаптациите си – той знае едновременно как да отдаде почит на оригиналния материал, да го представи в най-красивата му възможна светлина, а междувременно и да ни накара да разберем защо точно той е бил най-подходящият режисьор, който да го доведе до екран. Цялата му филмография до сега е впечатляваща, заради което ще имаме високи очаквания и към това му начинание, особено пък защото е адаптация на произведение на един от най-влиятелните американски писатели от битник поколението.

Снимките на Сбъркан започват този месец в Рим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *