За седма поредна  година екипът на Международния София Филм Фест обръща специално внимание на хора със зрителни проблеми! На 9 април от 16:00 часа ще се състои прожекцията на филма Титина, пригоден за възприемане от хора с нарушено зрение.

Копродукцията между Норвегия и Белгия е красив анимационен шедьовър, подходящ за всички възрасти, с режисьор Кайса Нес. Италианският инженер на дирижабли Умберто Нобиле се радва на спокоен живот с любимото си куче Титина, което го е очаровало, когато го е спасил от улиците на Рим. Един ден норвежкият изследовател Роалд Амундсен се свързва с него и поръчва дирижабъл, с който да покори Северния полюс. Нобиле се възползва от възможността да влезе в историята. Той взема със себе си Титина и необикновеното трио се отправя на експедиция към последното неизследвано място на Земята. Походът им е успешен, но двамата мъже не могат да си поделят славата. През погледа на четириногата знаменитост Титина зрителите ще (пре)открият една истинска история за триумф и поражение.

Кайса Нес е сред водещите норвежки режисьори на анимационни филми. Късометражните ѝ филми са получили широко признание и са носители на престижни награди. Нейни творби са представяни на фестивали в цял свят като Клермон-Феран, Анеси, Лайпциг, Международния детски филмов фестивал в Чикаго и кинофестивала Трайбека. 

Филмът е пригоден за свободно възприемане от хората с нарушено зрение благодарение на „Андарта Студио“, както и с подкрепата на „Гранд оптикс” и „Джой оптикс”.

Прожекцията по традиция е отворена за всички зрители, което отново ще предизвика силна емоционална връзка между зрящи и незрящи – един до друг в залата!

Кучета водачи отново са добре дошли в Дома на киното на прожекцията  на 9 април  от 16.00 часа.

Билетите за хора със зрителни увреждания са на преференциална цена от 8 лв. За придружители – вход свободен!

Билети на касата на Дома на киното и онлайн ТУК.

Последвайте събитието в социалната мрежа Facebook.

#27SofiaIFF  *  Очакваме Ви на #КИНО!   

София Филм Фест е част от Календара на културните събития

на Столична община за 2023 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *