Често се случва хора от различни подразделения на entertainment индустрията да се опитват да пробиват в киното и обратно – направо е клише колко актьори отчаяно искат да са рокзвезди и колко музиканти си умират да играят в киното. В масата от случаите това са леко смешни опити, но и (с някои изключения) тези хора не се взимат много насериозно в новото си амплоа. Не можем обаче да отречем, че има някои хора, които просто са си талантливи по множество начини, заради което сме любопитни за страничния, не-толкова-Холивуд начин, по който се отдават на проектите си.

Flying Lotus (по рождение Стивън Елисън) е DJ, рапър и продуцент, но също така той от няколко години се подвизава в киното като режисьор на боди-хоръра Kuso, както и на един от сегментите от V/H/S 99. Сега той е решил да се представи пред по-широка публика, като е замислил sci-fi история, начело на която е избрал да сложи двама популярни актьори. Известните имена без съмнение ще привлекат публика, но и самото обяснение на сюжета звучи далеч по-достъпно, отколкото резюметата на предишните му проекти в киното.

Новият филм на Flying Lotus ще се казва Ash и ще ни занимава с млада жена, която се събужда на далечна планета и открива, че целият екипаж на космическия й кораб е бил жестоко избит. Тя трябва да избере дали може да се довери на човека, уж изпратен да я спаси. В ролята на главната героиня ще видим Ейса Гонсалес, която познаваме от Зад волана и I Care A Lot. Тя може и да не е най-способната и интересна актриса, но ни е симпатична и смятаме, че до момента не сме имали възможност да я гледаме в роля, която да не е втора или трета цигулка, така че ще ни е интересно да видим как ще се справи.

В ролята на спасителя пък ще видим Арън Пол, когото каквото и да се случва, винаги малко или много ще виждаме като Джеси Пинкман от Breaking Bad. Въпреки това винаги му стискаме палци и се радваме като опитва интересни нови проекти – това, че никога не забравяме например, че Даниел Радклиф е Хари Потър, не значи, че не му се кефим безумно във всякакви други роли.

Като цяло винаги сме  отворени и любопитни към нови гласове в сферата на научната фантастика. Един такъв глас като Flying Lotus, талантлив в много отношения, който разбира и от музика и от кино и очевидно се интересува от по-странните и трудно обясними ъгли на жанровото кино, определено може да ни развълнува. Надяваме се само сравнително стандартно звучащия сюжет на Ash да са просто най-основните щрихи, а под повърхността да се крият по-оригинални изненади.

За момента Ash няма обявена премиерна дата, но се очаква снимките да започнат през май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *