Дори не се опитваме да разберем какво кара Холивуд да прави безкрайните си римейк/рибуутиб/продължения – ясно е, че всеки един обичан и успешен филм е кандидат и рано или късно ще му се случи това. Но каква е последователността? Защо сега? Дори и да имахме желание да вярваме, че е защото някой точно в момента всъщност има правилната, интересна и забавна идея, това толкова очевидно не е случаят, че няма как да го поддържаме като теория. До един момент обаче поне се надявахме, че може да е защото оригиналът е поостарял, но после Disney започнаха да правят т.нар. „live-action“ версии на класическите си анимации и съвсем вече нямаме отговор, освен очевидния – кинти, брат.

Disney сега са взели абсолютно неразбираемото решение да направят нова „live-action” версия на филм, който излезе преди по-малко от 7 години – Смелата Ваяна (Moana). Филмът беше изключително успешен за компанията, откъм бокс офис и реакция от критиката. Беше първата анимация, която се занимаваше с полинезийската култура и традициите там, показвайки класическата история на младия човек, който се опитва да се измъкне от семейството си и да търси приключения, но в крайна сметка разбира, че нещата, които е научил от близките си са основната причина да се справя с живота.

Единствената причина, която виждаме е, „да се кове, докато желязото е горещо“ и по-точно – докато Дуейн Джонсън продължава да е на върха на популярността си, въпреки разни провалени проекти. По-долу можете да видите видеото, в което Джонсън, с помощта на дъщерите си, обявява новата версия на Moana.

Харесваме Moana, винаги сме го харесвали – в него е любимата ни Disney песничка от последните не знаем колко години. И смятаме, че Дуейн Джонсън е просто перфектен в ролята на полубожеството Мауи. Дори се възхищаваме на Джонсън и неговия постоянен ентусиазъм да отдава почит към рая на земята, което е неговото родно място Хаваи. Просто не разбираме какъв е смисъла да се прави римейк на филм, който е толкова свеж – един от последните няколко филма, които Disney Animation въобще са изкарали.

Само Джонсън е потвърден да се завърне. Лин-Мануел Миранда не е, което е пълен абсурд. А’ули Кравальо, която озвучава Моана в оригинала, също по-скоро вече е прекалено възрастна за ролята. Не е и обявено дали римейкът всъщност ще следва историята на оригиналния филм и героиня или ще бъде „духовен наследник“, с подобна, но не същата история.

Както и самият Дуейн Джонсън казва във видеото, проектът е на изключително ранен етап. Имаме много въпроси, повечето от тях – много скептични. Но все пак има едно нещо, което не можем да отречем – всяко напомняне за You’re Welcome е добре дошло, винаги.

Пак заповядайте.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment