Съдейки по фантастичния му най-скорошен филм Armageddon Time, човек може да си помисли, че Джеймс Грей не е много жанров режисьор. Но погледнете филмографията му – от космическата одисея Към звездите през криминалните драми като The Yards и We Own the Night до медитативния приключенски епос Изгубеният град Z, режисьорът винаги е бил способен да разказва дълбоко лични истории чрез някои от класическите американски жанрове.

Макар и нов филм на Джеймс Грей винаги да е вълнуваща новина, винаги се радваме особено много, когато чуем, че режисьорът ще разглежда някой нов жанр. Ezekiel Moss, който Грей планира да режисира в колаборация с Focus Features, бива описван като история, развиваща се през Голямата депресия, за приятелството между момче и скитник, който минава покрай малкото му градче. Каква е уловката? Скитникът може би има способността да комуникира с духове.

Звучи като прекрасен проект за Грей, имайки предвид как добре режисьорът борави с исторически периоди със силен икономически смут (неговият филм Имигрантът се развива само няколко години преди Голямата депресия) и с жанрове, в които свръхестественото става повод за личностно, духовно пътешествие. А и момчето, търсещо връзка с духове, ни звучи много подобно на младия аналог за самия Джеймс Грей в Armageddon Time, който беше любопитно, незадоволено от живота дете с богато въображение.

Ezekiel Moss най-вероятно няма да бъде следващият филм на Грей, тъй като вече бе обявено, че режисьорът планира биографичен филм за Джон Ф. Кенеди и периода му във военноморската флота през Втората световна война. Онзи филм се очаква да започне снимки тази година, така че ще минат години, преди да видим призрачната история на Грей.

Ezekiel Moss е по сценарий на Кийт Бънин (Напред на Pixar), който се върти по студиата от доста години – дори Филип Сиймор Хофман имал интерес да го режисира преди смъртта си през 2014. Грей най-вероятно ще напише собствена версия (както прави в момента с филма за Кенеди), така че няма съмнение, че проектът ще бъде авторско творение. Очакваме го с нетърпение, особено ако наистина си поиграе с някои хорър елементи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *