Преди около година разбрахме за нов проект, който ни звучеше сравнително любопитно, заради екипа си зад кадър и концепцията за sci-fi сериал, който се занимава сериозно с изкуствен интелект, но през една много определена призма. Сега се радваме, че получаваме първи тийзър, който доста увеличава любопитството.

Сериалът се нарича Mrs Davis и е продукция на Peacock, а създателите му са Тара Eрнандес и Деймън Линделоф. Линделоф, разбира се, е познат на публиката и то на феновете на жанровата телевизия именно с високо-концептуалните си проекти като Изгубени и The Leftovers. Неговите произведения често са тежички и напълно лишени от чувство за хумор, така че се надяваме Eрнандес, работила по Теорията за големия взрив, да е допринесла в тази посока.

Припомняме, че историята, с която техният сериал ще се занимава, е за най-мощния и широкоразпространен изкуствен интелект в света, наречен именно Mrs Davis. Бети Гилпин (GLOW, The Hunt), която ще видим в главната роля, играе монахиня, която се бори срещу този изкуствен интелект, който тя разглежда като последното зло. Джейк Макдорман (Limitless) пък играе бунтарското й бивше гадже, който също има лична вендета срещу Aлгоритъма.

Двамата главни герои обаче не се появяват в първия тийзър, а за момента ни се показва само намек за това колко е мощен софтуера и колко е навсякъде. Вижте тийзъра сега:

Смятаме, че този тийзър прекрасно предава колко е ужасяваща концепцията за един не просто всевиждащ, но самоосъзнат изкуствен интелект. Хората, които са в транса му, ни показват, че това наистина ще бъде един страховит опонент и определено ни е доста интересно как една монахиня планира да се бори с него.

Поддържащият актьорски екип също допринася много за очакванията ни, тъй като е предвождан от великата Марго Мартиндейл, заедно с която ще видим и Дейвид Аркет, Бен Чаплин, Анди Макуин, Елизабет Марвел и др.

Mrs Davis е създаден от Тара Eрнандес и Деймън Линделоф. Режисьорските задачи са поети от Оуен Харис (Black Mirror: San Junipero) и Алетиа Джоунс (Evil).

Първите 4 от общо 10 епизода ще излязат на 20 април в платформата Peacock.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *