С цялата ни любов към научната фантастика, понякога сме били принудени да признаем, че някои от създателите ѝ от време на време се взимат прекалено насериозно, което прави произведенията им напълно лишени от чувство за хумор и доста тежки за гледане. В новия обещаващ сериал на Peacock Mrs. Davis обаче авторите му добре балансират именно между сериозната sci-fi концептуалност и хумора и новия трейлър най-после ни предлага да видим този баланс в действие.

Първо обаче ще припомним, че Mrs. Davis е лимитиран сериал, разказващ за всевиждащия изкуствен интелект Мис Дейвис (който практически всички имат на телефоните си) и малцинството от хора, които ще се борят срещу него. Главната героиня Симон (Бети Гилпин) е монахиня, която отказва да нарече Алгоритъма „тя“, а към нея скоро се присъединяват и групичка бунтари, предвождани от бившето ѝ гадже Уайли (Джейк Макдорман), които пък отказват дори да удостоят софтуера с име. Алгоритъмът обаче добре знае намеренията на тази малка опозиция и продължава да се опитва да ги контролира и да замаже очите им, като изпраща Симон на мисия да открие Свещения граал.

Ето го и първия трейлър:

Определено харесваме лековатия и шегобийски тон, който виждаме тук и който ни изненада след предишната реклама. Концепцията все още продължава да е много силна и очевидно ръководи тематиката на Mrs. Davis, но създателите не са забравили и да се забавляват. Оттук насетне ще ни бъде интересно доколко ще наблегнат (както ни се струва) на елементите на приключенски екшън, в който Симон ще се впусне, за да се бори с Алгоритъма. Като цяло сериала ни изглежда забавно и обещаващо, така че със сигурност ще му дадем поне начален шанс.

Mrs. Davis е създаден от Тара Eрнандес (The Big Bang Theory) и Деймън Линделоф (Lost, The Leftovers), като Ернандез служи като шоурънър. Режисьорските задачи са поети от Оуен Харис (Black Mirror: San Junipero) и Алетиа Джоунс (Evil). В главните роли са Бети Гилпин, Джейк Макдорман, Анди Маккуин, Бен Чаплин, Марго Мартиндейл, Дейвид Аркет, Елизабет Марвел и др.

Първите 4 от общо 10 епизода ще излязат на 20 април в платформата Peacock.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. След това и нелошия The Resort тая надежди Peacock да продължат и ненавременно прекратения от AMC лайтпинчънов Lodge 49, поне такива асоциации навява.