Disney избраха нощта на „Оскарите“, за да представят новата реклама на дълго подготвяната игрална адаптация на анимационната им класика Малката русалка (The Little Mermaid) и очевидно надеждите са да се спечели част от многомилионната аудитория на церемонията. Нас не успяха.     

Първият тийзър, който беше посрещнат с много негативни реакции в интернет (главно заради избора на Хали Бейли за ролята на Ариел) не успя да ни убеди, че филмът на Роб Маршал ще се различава по някакъв начин от всички останали бездушни игрални адаптации на студиото през последните години, но имахме малка надежда, че по-пълният трейлър все пак може да предложи нещичко, което да ни развълнува. Както вече отбелязахме обаче, при нас подобно нещо не се случи. Това, разбира се, не означава, че и при вас ще е така, затова вижте и преценете за себе си.

Огромен процент от подводните сцени ни изглеждат ужасяващо неправдоподобни, да не говорим, че са пълна тъмница – трябваше да са  като в Аватар: Природата на водата – светли, цветни, „живи“… Когато в последната част на трейлъра най-накрая се появява малко цвят, всичко е доста убито и някак фалшиво. Дори появата на Себастиан и Скатъл ни беше доста разочароваща и вече наистина сме сигурни, че този филм ще бъде поредния творчески провал на Disniy. Поне да имаше аспекта на техническото чудо на Цар Лъв, а то…

И за финал, една тотална глупост, която не сме сигурни защо споделяме, но все пак. Нещо в сцената, където Ариел излиза на повърхността и отмята косите си на фона на слънцето, ужасно ни бъгваше и най-накрая разбрахме какво е: силуетът ѝ ужасно много ни прилича на Newborn-а (ака Alien child) от Пришълецът: Възкресение.

Ето и няколко плакати.

Режисьор на Малката русалка (The Little Mermaid) е Роб Маршал (Чикаго, Мемоарите на една гейша, Карибски пирати: В непознати води, Вдън горите, Мери Попинз се завръща), по сценарий на Джейн Голдман (Звезден прах, Kick-Ass) и Дейвид Магий (Пътят към Невърленд, Животът на Пи), вдъхновен от приказката на Ханс Кристиян Андерсен.

В ролите освен Хали Бейли като Ариел ще видим (и чуем) Джона Хауър-Кинг (принц Ерик), Хавиер Бардем (цар Тритон), Нома Думензвени (царица Селина), Мелиса Макарти (Урсула), Джуд Акувудике (Гримсби), Давийд Дигс (Себастиан), Джейкъб Трембли (Флаундър), Акуафина (Скатъл), Лорена Андреа и Кайса Мохамар като специално създадените за филма Перла и Карина и др.

Премиерата е на 26 май 2023.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

    1. Мисля, че няма да е трагедия, засега е 0/0 или 00 for me….

  1. Ужас пак негри и мулати внася къде.Не ,че ми пука ама Ариел не е милатка със сигурност. Сигорно и гейове ще има или лезбиики.