Всички знаем как (дали нарочно или по случайност) Холивуд често произвеждат по два филма, изключително близки (да не кажем абсолютно еднакви) като тематика, които дебютират в сравнително кратък период от време. Е, същото важи и за телевизията, като в конкретния случай не само говорим за подобни проекти, които излизат в рамките на една година, а направо за една и съща история.  

Става дума за „шокиращи действителни събития“, случили се в Тексас през 1980 г., в центъра на които е Кенди Монтгомъри – обикновена домакиня с хубава къща, добър съпруг и две деца, която се оказва обвинена в бруталното убийство (с брадва) на своята приятелка и съседка Бети Гор. Историята на Кенди вече беше разказана в Candy на Hulu с Джесика Бийл, а сега е ред на НВО и техния Любов и смърт (Love & Death) с Елизабет Олсен в главната роля.

Основен режисьор на проекта е Лесли Линка Глатър (Истинска кръв, Западното крило), а сценарият е дело на ветерана Дейвид Е. Кели (Големите малки лъжи, Отмяната). Сериалът е базиран на книгата на Джим Аткинсън и Джо Боб Бригс Evidence of Love: A True Story of Passion and Death in the Suburbs (включва ексклузивни интервюта със семействата Монтгомъри и Гор) и на техните статии Love and Death in Silicon Prairie за Texas Monthly, като очевидно се гони идеята Любов и смърт да се доближава максимално до реалните събития. Затова спомага и участието на Робърт Удашен – един от съдебните адвокати на Монтгомъри, като консултант.

Освен Елизабет Олсен като Кенди Монтгомъри в Любов и смърт участват още Патрик Фугит в ролята на Пат Монтгомъри и Лили Рабе и Джеси Племънс като семейство Бети и Алън Гор. Вижте два трейлъра на сериала.

Честно казано, трейлърите ни допадат и с удоволствие бихме гледали Любов и смърт, въпреки наскоро излезлия Candy – историята е толкова благодатна, че можем да изгледаме и още някой документален сериал или пък игрален филм. А и творческият екип ни радва, начело с Дейвид Е. Кели, Джеси Племънс и разбира се, Елизабет Олсен, макар че не можем да отречем, Джесика Бийл ни радва повече (и в ролята, и по принцип).

Вижте и официалния синопсис, както и един постер.

Примерната домакиня Кенди Монтгомъри има кратка афера с Алън Гор, съпруг на нейната приятелка Бети. В един петък, 13 юни 1980 г., Монтгомъри се отбива до къщата на Гор в Уайли, поддържано предградие в Далас, за да вземе бански за дъщеря си, тъй като децата от дветe семейства ходят заедно на тренировка по плуване. Срещата им води до повдигане на болната тема за  Бети – аферата между съпруга й и най-добрата й приятелка. По-късно същата вечер тялото на Бети Гор е открито в напоеното с кръв мокро помещение на къщата й с 41 рани от брадва.

Режисьор на повечето епизоди на Любов и смърт е Лесли Линка Глатър (Вътрешна сигурност, Истинска кръв, Западното крило, Спешно отделение), а сценарият е на Дейвид Е. Кели (Зад оградата, Адвокатите, Али МакБийл, Големите малки лъжи, Отмяната). Двамата са и изпълнителни продуценти, наравно с Никол Кидман, Пер Саари, Скот Браун, Меган Крейд, Матю Тинкър, Майкъл Клик и Хелън Верно.

Премиерата е на 27 април в HBO Max.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *