Архитектурата е трудна професия, в която си подложен на ежедневен стрес в опитите си да координираш голям екип от хора, да спазваш срокове, да се съобразяваш с правила, клиенти и най-вече да се справяш с постоянен низ от неочаквани проблеми и ситуации. Казваме го от личен опит. Ако към всичко това добавите да сте хванати в капана на преносима тоалетна, в която има бомба с таймер, нещата лесно могат да излязат извън контрол или както се казва на английски: shit will hit the fan.

Именно това се случва в проекта, с който ще ви запознаем днес. Той е тематично озаглавен Holy Shit! (Ach du Scheisse!) и разказва за възможно най-налудничавия и кошмарен сценарий за архитект на име Франк, който се събужда облян в кръв и завързан за тоалетното казанче на преносима тоалетна на строителна площадка. В следващите 90 минути той трябва да разбере кой и защо му е причинил това и как да се измъкне от ситуацията.

Вижте първият трейлър на Holy Shit!, за да добиете представа за какво иде реч, но имайте предвид, че издава важни моменти от сюжета.

Oh, shit! Изглежда ни абсурдно забавно и може да се окаже скрит хорър gem, който, макар и да ползва позната до болка формула, поне се опитва да предложи нова и необичайна локация и да се възползва от хумористичните възможности, които тя предоставя. На лице е не само опит за splatter фест, но също така хорър-комедия и възможности за интересни ракурси, които са задължителни за подобни камерни проекти. В крайна сметка Holy Shit! може да е забравим или откровено лош, но определено бихме му дали шанс и се надяваме поне да се позабавляваме в рамките на 90 минути.

Holy Shit! печели наградата на публиката на световната си премиера миналата година на Hard:Line Film Festival и е прожектиран на няколко престижни жанрови фестивали като Night Visions Film Festival в Хелсинки, FrightFest в Лондон и Brussels International Fantastic Film Festival в Брюксел. На фестивалът Fantaspoa 2022 въпросната черна комедия получи почетна награда (Honorable mention) за Best Blood (and Shit) Bath. Велико!

Режисьор и сценарист на Holy Shit! (Ach du Scheisse!) е Лукас Ринкер, а в главните роли ще видим Томас Найхаус, Гидиън Бъркхард, Олга фон Луквалд, Родни Чарлс, Уке Босе и др.  

Премиерата е насрочена за 21 март по стрийминг платформата Screambox.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Ако архитектът се окаже, че е и гей туй нещо (напълно заслужено, разбира се) би трябвало да спечели „Оскар“ в някоя от важните категории през 2024-а 😀 . Отговаря по всички параграфи, за да влезе в достойна борба със (също толкова) достойната конкуренция 😀 …