В началото на месеца успяхме да видим кратък и изключително скромен тийзър на подготвяната от Morgan Creek Entertainment телевизионна версия на трилъра на Дейвид Кроненбърг Dead Ringers. С приближаване на премиерата в края на април, то е време най-после да получим и по-обстоен поглед върху римейка, в който Рейчъл Вайс заменя Джеръми Айрънс в двойната роля на брилянти докторки.

Припомняме ви, че в оригиналния филм Айрънс изпълнява ролята на близнаци гинеколози. Единият е нахакан и самовлюбен, а другият срамежлив и затворен. Елиът постоянно влиза във връзки със своите пациентки, но щом някоя му омръзне, той я отстъпва на своя брат Бевърли. Когато обаче и двамата се влюбват в една и съща жена нещата постепенно ескалират и излизат извън контрол.

Вижте и първия трейлър на Dead Ringers, три седмици преди официалната премиера на сериала:

Усеща се част от стила на Кроненбърг, а и сякаш Рейчъл Вайс искрено се забавлява в ролята на близначките Елиът и Бевърли. Основната идея на филма също се очертава да е център на сюжета или поне една от основните нишки. Тези две минути са достатъчни, за да ни вдъхнат някаква надежда за сносна нова визия, която се надяваме, че няма да бъде погребана под прекомерната уок идеология на днешното време.

Dead Ringers ще е модерен преразказ на трилъра на Дейвид Кроненбърг от 1988 година, който ни запознава с Рейчъл Вайс като докторите Елиът и Бевърли Мантъл. Те са близначки, които споделят всичко. От наркотиците и любовниците си до безапелационното си желание да направят каквото е нужно, дори и това да включва нарушаване на медицинската етика, за да оспорят остарелите практики и изведат грижата за здравето на жените на преден план.

Вижте и един нов плакат:

Изпълнителен продуцент, сценарист и създател на Dead Ringers е Алис Бърч (Succession, Normal People, The Wonder). Първите три епизода ще са режисирани от Шон Дуркин (Martha Marcy May Marlene, The Nest), а останалите три от Карин Кусама, Карена Евънс и Лорън Волкстийн. Компания на Рейчъл Вайс ще правят Бритни Олдфорд, Попи Лю, Майкъл Чернъс, Дженифър Ейл и Емили Мийд.

Всичките шест епизода на Dead Ringers трябва да се появят на 21 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *