Остава по-малко от месец до заветния, дългоочакван момент, в който най-сетне ще видим легендарния Никълъс Кейдж като граф Дракула в Ренфийлд (Renfield). Откакто разбрахме за тази възможност, нямаме търпение за този филм и сега, когато сме на финалната права, зъбите на нетърпението практически се забиват във вратлетата ни.

Припомняме, че всъщност в Ренфийлд главния герой ще е именно многострадалния слуга на Дракула – Ренфийлд. Чудесният Никълъс Холт влиза в ролята на нещастника, когото Дракула си е избрал преди век за слуга и който е надарен от Принца на мрака с безсмъртие и супер сили, с единствената цел да се отзовава на всяка негова нужда. Ренфийлд обаче се влюбва и започва да търси начин да прекъсне токсичната си връзка с работодателя си, който съвсем не е на „ти“ с идеята, че неговият слуга би могъл да си смени работата.

Интересното в цялата идея е, че към познатия сюжет за Дракула е подходено едва ли не като филм за раздяла и за прекратяване на токсична връзка. И да, ще се радваме да видим Никълъс Холт като изтормозения слуга, но кого заблуждаваме – всичкото ни внимание е фокусирано единствено върху неповторимия Никълъс Кейдж и какво ще направи той с тази роля, която е просто перфектна за него и която (съдейки по кадрите, които до момента сме виждали) той е обгърнал с целия си нестихващ ентусиазъм.

Вижте последния трейлър сега, както и телевизионна реклама, която предупреждаваме, че показва една от шегите във филма, с която подозираме, че създателите най-много се гордеят:

Абсурдността на филма не ни е подминала, нека бъдем ясни. Просто смятаме, че сме готови да понесем доста голяма доза тъпотия, в името на това да гледаме Кейдж в тази роля, което от сега знаем, че ще е истинско удоволствие. Всъщност от този трейлър ни се струва, че и екшън хореографията може да си струва, а комедията може да не е най-умното нещо, което сме виждали, но се надяваме, че ще работи повече като ситуации, отколкото реплики. Така или иначе, от този филм искаме само едно – да е компетентно направен, поне доколкото да не ни разсейва от главната ни цел – да се насладим на Дракула на Кейдж.

Режисьор на Ренфийлд (Renfield) е Крис МакКей (The Lego Batman Movie, The Tomorrow War). Сценарият е дело на Райън Ридли (Community, Rick and Morty), по оригинална идея на Робърт Къркман (The Walking Dead). В главните роли са Никълъс Холт, Никълъс Кейдж, Акуафина, Бен Шуорц, Ейдриан Мартинес, Шоре Агдашлу, Бен Раус и Джеймс Моузес Блек.

Премиерата ще бъде на 14 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Аз не мога да повярвам как този филм има 86 мил$ бюджет. Браво на Universal, дано не е тотален флоп и да продължават с такива смели проекти.

  2. Кой друг, ако не жена-негърка или жена-азиатка, ще победи Дракула.
    Съвременна хамериканска повър… класика.